För dig som bor i flerfamiljshus

Kabel-tv

Chansen är stor att din lägenhet är ansluten till kabel-tv. Är du osäker på vilken tv-leverantör som finns i ditt hus kan du se efter i trappuppgången. Där brukar det oftast stå tv-leverantörens namn och telefonnummer. Du kan även kontakta din hyresvärd eller fastighetsskötare för mer information.

Egen parabol

För att ta emot tv-signaler via satellit behöver du en parabol och digital satellitmottagare, men även möjlighet att montera parabolen på utsidan av huset. Det är ofta otillåtet att sätta upp egen parabol i flerfamiljshus. Hör med din fastighetsägare om vad som gäller i din fastighet.

Digitala marknätet

Du kan skaffa en mottagare för det digitala marknätet. Du kan välja att endast se de fria kanalerna och då behövs inga programkort. TV4 är en fri tv-kanal. Om du önskar fler kanaler behövs ett programkort från Boxer. Digital-tv-boxen och programkort kan du köpa hos din lokala radio- och tv-handlare. För att ta emot kanaler i digitala marknätet, vare sig det gäller de fria kanalerna eller de kanaler som ligger på programkortet från Boxer, fungerar de oftast genom en vanlig centralantenn på fastigheten men du kan eventuellt behöva en antennförstärkare/inomhusantenn.

Bredband

Allt fler hushåll har nu också möjlighet att se tv via bredband, direkt i tv:n. Bor du i flerfamiljshus kan din fastighet vara ansluten till en bredbandsleverantör. Är du osäker på vilken tv-leverantör som finns i ditt trapphus kan du se efter i trappuppgången. Där brukar det oftast stå tv-leverantörens namn och telefonnummer. Du kan även kontakta din hyresvärd eller fastighetsskötare för mer information.

Kontaktinformation till leverantörer

Senast uppdaterad: 2012-10-24