2010 - 2012

2012

- Den 15 oktober får TV4 Play en ansiktslyftning och som landets första tv-hus erbjuder TV4-Gruppen alla sina kanaler live på nätet, i mobilen och på surfplattor via TV4 Play Premium.

filmnet.se

- C More lanserar den nätbaserade film- och serietjänsten Filmnet den 28 september.

TV4 FaktaXL logo

- TV4 Fakta XL startar sina sändningar 13 augusti. I samband med detta upphör TV4 Science fiction med sina sändningar.


C More logo

- Canal+ byter namn till C More 4 september.

TV4 Sport Xtra

- TV4-Gruppen startar TV4 Sport Xtra i samband med hockey-VM den 4 maj.

TV4 News logo


-TV4-Gruppen startar, tillsammans med Nyhetsbolaget, TV4 News den 24 januari.

2011

- Casten Almqvist tillträder som vd för TV4-Gruppen den 5 december.

- Under hösten fattas beslut om att TV4-Gruppen och Bonnier Broadcasting bildar ett nytt nyhetsbolag som tar över all produktion av nyheter och samhällsprogram inom TV4-Gruppen.

- I september byter TV4 Plus namn till Sjuan.

- I augusti säkrar TV4-Gruppen rättigheterna till hela VM-kvalet i fotboll genom ett avtal med rättighetsbolaget Kentaro som innebär att TV4 sänder Sveriges alla bortamatcher i kvalet till fotbolls-VM i Brasilien 2014. Sedan tidigare har TV4-Gruppen rättigheterna till samtliga hemmamatcher.

- Den 18 april genomgår TV4Nyheterna sin största förändring på många år och får ett helt nytt utseende. Satsningen innebär bland annat att 22-nyheterna förlängs till en timme. I samband med förändringen byter nyhetskanalen.se namn till nyheterna.se.

- TV4-Gruppen köper rättigheterna till ishockey-VM för perioden 2012-2017. Avtalet omfattar förutom Sverige också Norge och Danmark.

- TV400 relanseras och byter namn till TV11. Förändringen sker i januari.

2010

- Vid årsskiftet 2010/2011 köper TV4-Gruppen butiks-tv-företaget Segelman Retail Television AB av Expressen och knyter det till TV4 Sverige AB:s lokal-tv-verksamhet. I samband med förvärvet byter bolaget namn till TV4 Retail Television AB (Org nr. 556646-7113).

- TV4-Gruppen och Warner Bros. International Television Distribution tecknar ett exklusivt pan-skandinaviskt volymavtal som ger TV4-Gruppen exklusiv rätt till ett omfattande tv-serie- och filmutbud under flera år.

- Telenor förvärvar 35 procent av C More Entertainment från TV4-Gruppen. Telenor betalar 787 miljoner kronor kontant. Därutöver överlåts betydande Telenorägda sporträttigheter till Canal+ till. Affärens värde uppgår totalt till 1 352 miljoner kronor.

- TV4-Gruppen firar 20 år den 15 september. I samband med firandet visas bland annat sex nyproducerade avsnitt av Fångarna på fortet med Gunde Svan och Agneta Sjödin som programledare.

Fångarna på fortet
Foto: Linus Hallsénius/TV4

- Fri inplaceringsrätt av reklam, produktbilder i billboards och produktplacering är några av förändringarna i de nya reklamreglerna som träder i kraft den 1 augusti. Den nya radio- och tv-lagen innebär en harmonisering av de svenska reglerna med EU-bestämmelserna och ger TV4-Gruppen möjlighet att konkurrera på lika villkor med andra kommersiella tv-bolag.

- På sensommaren 2010 arrangerar TV4-Gruppen 80-talsmusikfestivalen Forever Young i samarbete med musikbolaget Talent & Brands. Artister som Jakob Hellman, Reeperbahn och Howard Jones besöker under några helger i augusti sex svenska städer.

- Från och med sommaren 2010 kan TV4, TV4 Plus, TV400 och TV4 Fakta ses direkt i mobilen. Lagom till fotbolls-VM i Sydafrika blev TV4-Gruppen bland de första i världen att lansera direktsänd tv i mobilen. En möjlighet som cirka 80 procent av alla mobilabonnenter kan ta del av.

- TV4-Gruppen och C More Entertainment/Canal+ får tre nya sändningstillstånd i digitala marknätet av Radio- och TV-verket. HD-tjänsten TV4 HD och en helt ny Canal+-kanal med sport, film och serier i HD tar därmed plats i marknätet, liksom seriekanalen Canal+ Series.

- TV4 Fakta lanseras i Norge den 22 mars.

Senast uppdaterad: 2012-09-13