Tv för alla - på alla plattformar

TV4-Gruppen har levererat engagerande nyheter, storslagen underhållning med bredd och kvalitet, direktsänd sport och högklassigt drama till svenska folket i 25 år.

Fram till början av 2000-talet sände TV4 en tv-kanal. I dag består TV4-Gruppens verksamhet av nio olikatv-kanaler, rikstäckande nyhetssändningar och ett flertal digitala verksamheter som placerar TV4 i frontlinjen när det gäller tv på nya plattformar, bland annat TV4 Play.

Tv för alla ...

TV4 är TV4-Gruppens flaggskepp och huvudkanal. Kanalen startade den 15 september 1990 och har sedan dess levererat underhållning, nyheter, sport, barnprogram, filmer, drama, samhällsprogram, lokala nyheter och mycket mer till hela svenska folket.

Den 9 mars 2003 startade systerkanalen TV4 Plus, som i dag har bytt namn till Sjuan. Sjuan är en bred feelgood-kanal med mängder av färgstark underhållning och serier, och är TV4-Gruppens näst största kanal.

TV4-Gruppen består också av ett stort antal andra kanaler. Till exempel är TV12 en lite roligare tv-kanal med fokus på humor, film och sport. TV4 Fakta är inriktad på moderna dokumentärer om exempelvis medicin och crime. TV4 Film är Sveriges största filmkanal och erbjuder mängder av film för hela familjen. TV4 Guld visar de klassiska serierna. TV4 Sport, Sveriges största sportkanal, sänder både direktsänd sport och andra typer av sportprogram.

TV4Nyheterna producerar dagligen mängder av nyhetsprogram och -inslag på flera plattformar: i tv-rutan, på nätet och mobilt. De flesta programmen i TV4:s kanaler köps från inhemska produktionsbolag och utländska film- och tv-bolag. Nyheterna och samhällsprogrammen i TV4 produceras av TV4:s systerbolag Nyhetsbolaget Sverige AB.

Läs mer om TV4:s kanaler här.

... på alla plattformar

TV4 Play samlar hela TV4-Gruppens utbud av rörligt material under ett och samma paraply. Här finns de flesta programmen från TV4 och Sjuan att se på gratis. Och på abonnemangstjänsten TV4 Play Premium kan tittarna se hela säsonger av program från TV4-kanalerna, liksom se alla linjära TV4-kanalerna live via datorn, mobilen eller surfplattan. Det var TV4-Gruppen det första svenska tv-huset om att kunna erbjuda. 

Tv4.se informerar och underhåller på webben, i mobilen och på surfplattor, dygnet runt. Sajten tillhör de största svenska mediesajterna, och inom TV4:s digitala nätverk finns också sajter som köket.se och fotbollskanalen.se.

Många av TV4-Gruppens program genererar också kringprodukter som tas fram i samarbete med andra aktörer. Ett exempel är Idol, där det tagits fram allt från cd-skivor och dvd:er till spel och kläder.

Senast uppdaterad: 2015-07-10