2012-10-24 | Programnytt

Anna Brolin och Pär Lernström leder Fotbollsgalan

De bästa inom svensk fotboll hyllas och prisas när TV4 direktsänder Fotbollsgalan måndagen den 12 november. Galan leds i år av en veteran i sportsammanhang och en debutant - Anna Brolin och Pär Lernström.

Den svenska fotbollssäsongen lider mot sitt slut och det är ett minnesrikt fotbollsår som ska sammanfattas. Det är återigen dags att hylla årets svenska fotbollshjältar på Fotbollsgalan i TV4 måndagen den 12 november klockan 20.00 från Stockholm Ericsson Globe. Det är andra gången Anna Brolin är programledare för galan medan Pär Lernström gör sin debut i sammanhanget.
 
- Det ska bli väldigt roligt att leda Fotbollsgalan tillsammans med Anna, hon är ett riktigt fullblodsproffs . Och med en egen väldigt misslyckad fotbollskarriär bakom mig känns det ju som en dröm att stå på samma scen som våra allra största inom fotbollen, säger Pär Lernström.

Både den aktiva och den tidigare fotbollseliten sluter upp på Fotbollsgalan för att tillsammans med tv-tittarna bevittna när de bästa inom svensk fotboll hyllas och prisas. Galan bjuder även på högklassiga musikuppträdanden och humorinslag.

Bland höjdpunkterna i prisutdelningen återfinns priserna till årets bästa spelare - Guldbollen till bäste herrspelare och Diamantbollen till bästa damspelare.

Utöver dessa priser ska vinnare på herr- och damsidan i följande kategorier utses: Årets målvakt, Årets back, Årets mittfältare, Årets forward, Årets nykomling/genombrott, Årets Allsvenska/Damallsvenska spelare, Årets tränare, Årets domare samt Fotbollskanalens hederspris som delas ut av TV4 och Svenska Fotbollförbundet. Priset Årets mål röstas fram av tittarna under programmets gång.

Nomineringarna till priserna är klara. I nomineringsarbetet har de allsvenska tränarna gett sina förslag som till juryn. Juryn har sedan utsett fyra kandidater i respektive kategori.

För ytterligare information, kontakta:
Martin Nersing, pressinformatör TV4-Gruppen, martin.nersing@tv4.se eller 08-459 43 61
Ulrika Westerberg, pressansvarig sporten TV4-Gruppen, ulrika.westerberg@tv4.se eller 070-745 93 14.

Senast uppdaterad: 2012-10-24