2012-11-23 | Programnytt

Central satsning på sport i TV4

Den 1 december återuppstår TV4:s stora helgsportsatsning Sportcentralen i ny tappning. Förutom helt ny studio bjuder årets upplaga på ny laguppställning med programledare Suzanne Sjögren, sidekicken Mattias Tjernström och sport- och spelexperterna, tillika far och son, Björn och Eskil Hellberg i spetsen. I kombination med intressanta gäster, spännande reportage och ett späckat sändningsschema med livesport siktar magasinet på att ge en heltäckande rapportering från helgens sporthändelser och i direktsändning. Sportcentralen sänds lördag och söndag från förmiddag till tidig kväll.

- Sportcentralen är i sitt nya format en storsatsning av TV4 och en spännande utmaning för mig och alla som jobbar med magasinet. Helgsport har en lång tradition i Sverige och i dag är utbudet större än någonsin. Vi tar tillvara på det och bevakar, granskar och värderar på ett nytt och roligt sätt, säger programledaren Suzanne Sjögren.

Premiärhelgen gästas studion av längdskidsässen Thobias Fredriksson och Thomas Wassberg som hjälper till att analysera och kommentera herrarnas och damernas fristil och jaktstart från Kuusamo i Finland. Förutom löpande vintersportsändningar inom längd och alpint kommer Sportcentralen bjuda på höjdpunkter som bandy-VM, handbolls-EM för damer, handbolls-VM för herrar, friidrottens inomhus-EM i Göteborg, curling-EM, finalen i innebandy-VM, SM-slutspelet i hockey och mycket mer.

Hellbergs sätter spelarna på spåret
Ett spännande inslag i magasinet är det nya radarparet, far och son Hellberg, som tillsammans bjuder tittarna på de hetaste tipsen, fakta, anekdoter och tjusningen med sport. Sportcentralen är första gången som den framgångsrike spelexperten Eskil och hans folkkäre far och nestorn Björn arbetar tillsammans. De två herrarna lotsas av reportern Mattias Tjernström som även nyhetsrapporterar om det senaste inom sportens värld.

Magasinet bjuder också på en reportageserie där Hans Fahlén följer Jon Olssons satsning på en plats i OS-truppen i storslalom till Sochi 2014. En satsning som startade genom ett vad med skidkompisen Jens Byggmark. Vi följer skidvärldens playboy nummer ett på nära håll bakom kulisserna.

Sportcentralen samlar några av Sveriges främsta experter. Niklas Wikegård, Leif Boork, A Lennart Julin, David Ekholm och Anders Pärson ger sin input inom just sitt expertområde. Sportcentralen sänds två helger i december för att sen ta en paus och återkomma i slutet av januari, då med bland annat finalen i handbolls-VM.

Senast uppdaterad: 2012-11-23