2012-06-05 | Programnytt

Dags för fotbollsfest, sommarmys och seriefrossa

Med TV4:s barfotageneral Ernst Kirchsteiger i spetsen drar sommartablån snart igång. TV4 späckar sommaren med gamla godingar som Lotta på Liseberg, allas vår Ernst och en sommarkryssande Gry Forssell. Men också nyheter som bröderna Timell i Nyhetsmorgon, småstadsmys i Hem till Tyringe och Tina Nordström på matlagningsturné till folkkära kändisar.


Sommarvädret kan ju bli lite hur som helst - men en sak som är säker är att TV4 levererar högklassig sommarunderhållning, även i år.

Nytt för i sommar är mysreality-serien Hem till Tyringe som skildrar vardagen i helt vanlig sydsvensk småstad. Här har ortsbefolkningen inte flytt småstaden för att förverkliga sina drömmar, utan valt att stanna kvar tack vare den starka kärleken till hemorten.

Nyhetsmorgons sommaruppställning innehåller några i sammanhanget nya profiler som till exempel Anders och Martin Timell, Laila Bagge Walhgren, Pär Lernström, Johanna Koljonen och Paolo Roberto.

Somrig mat och soliga minnen står på menyn när Tinas sommarkök är tillbaka i TV4. I varsitt program bjuder Lill-Babs, Johan Glans, Robert Aschberg och Pernilla Wiberg in Tina Nordström till sin egna sommarpärla. Mer sommarmys blir det i årets Sommar med Ernst där Kirchsteiger förvandlar en gammal kraftstation mitt i de värmländska skogarna till ett idylliskt sommarboende.

Fyra års väntan är över. Den 8 juni inleds sommarens stora idrottsfest - fotbolls-EM i Polen och Ukraina. TV4:s kanaler sänder 18 av 31 matcher, med mer studiotid än någonsin.

Direkt från Liseberg bjuder Lotta Engberg på massor av musik, underhållning och allsång för hela familjen i Lotta på Liseberg. Även Gry Forssell och Agneta Sjödin bjussar på underhållning i Sommarkrysset där de turas om att leda programmet som bjuder på lagom kluriga kryss, aktuella artister och massor med sommarkänsla.

Ytterligare musik bjuds det på i omtyckta Allsång på gränsen som sänds i Sjuan. Svenska, norska och internationella artister samlas i norska Halden, på gränsen mellan Sverige och Norge för att tillsammans sjunga allsång.

Vad är en sommar utan några rediga serier? TV4 sänder bland annat det brittiska kriminaldramat Tyst vittne där tittarna får följa ett gäng dedikerade rättsläkare, Steven Spielbergs sci-fi-möter-dinosaurier-serie Terra Nova och vatikanska intriger i påvedramat Borgias.

För mer information kontakta TV4-Gruppens pressavdelning:

08-459 40 30, press@tv4.se.

Senast uppdaterad: 2012-09-04