2012-06-21 | Programnytt

Gry Forssell låter nya körledare ta ton

Körslaget kommer tillbaka och programledaren Gry Forssell välkomnar Anders Bagge, Martin Rolinski, Gladys del Pilar, Lili & Susie, Putte Nelsson, Louise Hoffsten och Bengt Janson upp på scenen för att leda sina körer i kampen om titeln.

I höst är TV4:s succéprogram Körslaget tillbaka i rutan. De tävlande körledarna är Anders Bagge (Ekerö), Martin Rolinski (Angered), Gladys del Pilar (Örebro), Lili & Susie (Sollentuna), Putte Nelsson (Vetlanda), Louise Hoffsten (Linköping) och Bengt ?Bengan? Janson (Visby).

- Det känns oerhört kul att Körslaget är tillbaka i höst och särskilt med detta fantastiska uppställ, säger Ebba Adielsson, exekutiv producent på TV4.

Under veckan övar och finslipar körerna sina nummer och på lördagen kliver de in i studion och rockar loss på scenen, framför en livepublik och tv-tittare. Deras öde ligger i tittarnas händer.

Genom en telefonomröstning avgörs vilka körer som fortfarande har chans på segern och vilken som måste lämna tävlingen. För de kvarvarande körerna höjs ribban ännu ett snäpp inför nästa program med fler, längre och mer krävande musikframträdanden.

I finalen möts sedan de två bästa körerna, men endast en av dem lämnar scenen med äran och segern i behåll. Och 500 000 kronor, som kören får skänka till valfri välgörenhetsorganisation i hemstaden.

Körslaget gör sin sjätte säsong i TV4 och programmet är en tittarsuccé där förra säsongen snittade på 985 000 tittare varje vecka.

Körslaget startar hösten 2012.

För mer information, kontakta pressinformatör på TV4 Martin Nersing, martin.nersing@tv4.se eller 08-459 43 61

Senast uppdaterad: 2012-09-04