2012-10-24 | Programnytt

Helt sjukt, David Hellenius får ett nytt program i TV4

Helt sjukt? Ja, så heter David Hellenius nya magasin med hälsofokus. Tillsammans med läkaren och vännen Eric Rydman behandlar David vardagliga hälsoteman och ämnen. - Folk omkring mig säger att jag är ohälsosamt intresserad av min egen och andras hälsa. Man kan välja att gömma den läggningen, eller bejaka den. Nu tänker jag verkligen gräva ner mig i alla spännande sjukdomstillstånd, säger David Hellenius.

Har det blivit trendigt att ha en diagnos? Finns det en perfekt mängd vin som man kan dricka i tv-soffan på fredagskvällen? Och stämmer det egentligen som det står på löpsedlarna - att man kan slippa Alzheimers om man borstar tänderna? Det är frågor som kan dyka upp i hälsomagasinet Helt sjukt. Seriösa diskussioner varvas med rena humorinslag. Varje program gästas av Veckans patient - en känd person med en intressant sjukdomshistoria.

- Vi tar upp hälsofrågor på ett lite lättsammare sätt, inte så mycket dödliga sjukdomar utan mer vardagliga frågeställningar om kroppen och hälsan, säger David Hellenius.
- Jag upplever att allt fler idag är intresserade av att må bättre, och att det till och med blivit en livsstil i sig. Men samtidigt tycker jag att det saknas ett hälsoprogram för människor i min egen ålder, där man vågar ta upp såna här ämnen på ett lustfyllt och underhållande sätt.

David Hellenius leder just nu X Factor och Hellenius hörna i TV4 och är en av Sveriges mest rutinerade programledare.

- För de som lyssnade på Davids sommarprat så står det helt klart att David är på gränsen till sjukligt intresserad av sjukdomar och hälsofrågor. Det borgar för ett både lärorikt och roligt program om ett ämne som berör oss alla, säger Fredrik Arefalk, programchef på TV4.

Helt sjukt spelas in inför studiopublik och sänds med start våren 2013.

Senast uppdaterad: 2012-10-24