2012-08-21 | Programnytt

Historisk premiär för nya Dallas - och kanonstart för Robinson-revanschen

Ett kärt återseende i TV4 skrev, trots stenhård konkurrens, tv-historia i måndags kväll. Premiären av nya Dallas är den mest framgångsrika någonsin för en inköpt serie i TV4 - med över 1,4 miljoner tittare. Dessutom öppnades tv-kvällen mycket starkt av ölivet i Robinson ? Revanschen.

Den efterlängtade comebacken i tv-rutan för J.R, Bobby och Sue Ellen resulterade i ett rejält rekord i TV4.
 
-Jag trodde starkt på återkomsten av Dallas, särskilt då hela Ewing-klanen fortsätter att intrigera i god stil. Vi hade högt ställda förväntningar, men Dallas toppade dem, säger Helena Forsman programchef för inköp på TV4.

Att olja fortfarande är tjockare än blod visade sig utan tvivel i tittarsiffrorna. Med en rating på 14,4, en andel på 38,8 i målgruppen 12-59 och en total titt på 1 415 000 så är nya Dallas en succé bland både nya och gamla fans.

-Den här makalösa öppningen ger en bra möjlighet för de följande episodernas tittarsiffror att stabilisera sig på en angenäm nivå. En sådan här dag känns det härligt att meddela att det blir en fortsättning på dramat i familjen Ewing. Säsong två har fått grönt ljus och kommer att ha premiär under 2013 på TV4, fortsätter Helena Forsman.

Måndagskvällen började med ytterligare en skön återförening, när Robinson-Revanschen bjöd på en ny runda öliv med kända ansikten som Robinson- Robban, Leif och andra legendariska deltagare. 1 090 000 bänkande sig framför tv:n vilket gav en andel på 35,8 i målgruppen 12-59.

- Måndagskvällen i TV4 var urstark på alla sätt. Idel kända och färgstarka karaktärer lockade tittarna till en helkväll framför TV4. Dallas slår ett historiskt rekord och Robinson får en kanonstart. En bättre början på hösten kunde vi inte ha fått! säger Fredrik Arefalk, programchef på TV4.

Källa: Preliminära siffror från MMS.

Senast uppdaterad: 2012-09-04