2012-01-19 | Programnytt

J.R., Sue Ellen och Bobby gör storstilad comeback i Dallas

Den omtalade nyinspelningen av Dallas pågår för fullt på ranchen Southfork i USA. Serien, som produceras av TV4:s partner Warner Brothers, väntas ha premiär i USA i sommar och kommer att visas på TV4 senare under året.


- Det var ett lätt beslut att plocka upp nya Dallas till TV4 Gruppen! Många följde den gamla serien och de dramatiska vändningarna är en del av tv-historien. Kort sagt en kultserie. Jag är mycket nöjd med vad jag sett hittills och ser fram emot premiären, säger Clara Scherman, inköpsdirektör TV4-Gruppen.

J.R., Bobby och Sue Ellen Ewing är tillbaka på Southfork med än mer hemligheter, intriger och svek i nya Dallas. Serien hade ursprungligen premiär 1978 och sändes i 356 avsnitt i 14 säsonger fram till 1991. Den dubbades och översattes till 67 språk och sändes i över 90 länder. Det berömda avsnittet "Vem sköt J.R.?" sågs av otroliga 360 miljoner tittare världen över.

I tio nya avsnitt tar sig nu den legendariska maktkampen in i 2000-talet. Den bittra rivaliteten mellan bröderna Ewing har gått i arv till deras söner John Ross och Christopher som fortsätter kampen om att bli oljedynastins rättmätige överhuvud. I rollerna återser vi Larry Hagman, Patrick Duffy och Linda Gray men även unga stjärnor som Josh Henderson, Jesse Metcalfe, Jordana Brewster, Julie Gonzalo och Brenda Strong.

Originalserien kommer att sändas från första avsnittet i TV4 Guld med start tisdag 13 mars.

Senast uppdaterad: 2012-09-04