2012-01-19 | Programnytt

John Guidettis matcher i TV4 Sport och TV4 Play Premium

TV4 Sport och TV4 Play Premium köper in Feyenoords matcher i den holländska ligan. Från och med matchen mellan VVV-Venlo och Feyenoord nu på söndag kommer de svenska tittarna att kunna följa John Guidettis jakt på en EM-plats i TV4 Sport och TV4 Play Premium.

- Fett kul för mig. Jag har släkt, vänner och andra som fått följa mig på olika fulströmmar på nätet så det här är verkligen uppskattat, säger John Guidetti.

Förbundskapten Erik Hamrén gick i höstas ut och önskade sig en "ny Brolin" inför EM-slutspelet i sommar, och syftade då på en ung spelare som får ett snabbt genombrott. Allt fler tror nu att John Guidetti kan bli den spelare Erik Hamrén önskat sig. Efter att ha lånats ut från engelska ligaledaren Manchester City till Feyenoord har Guidetti gjort stor succé i holländska ligan med 11 mål på tio starter.

Förutom under ett kort gästspel i Brommapojkarna har det varit svårt för de svenska tv-tittarna att följa John Guidettis framfart i fotbollseuropa, men nu köper alltså TV4 Sport, som sedan tidigare äger rättigheterna till Ajax, PSV Eindhovens, Twente och AZ Alkmaars matcher, in Feyenoords matcher den resterande delen av säsongen.

- John Guidetti är en färgstark spelare som haft en exceptionell utvecklingskurva och det blir spännande att se om han kan upprepa det Tomas Brolin gjorde i VM 1990 - att debutera i ett stort mästerskap redan som 20-åring, säger TV4-Gruppens sportchef Hans Pekkari.

En del av John Guidettis matcher kommer att sändas i TV4 Sport och Canal+ och den som vill följa samtliga matcher kan göra det med ett TV4 Play Premium-abonnemang. På TV4 Play Premium och Canal+ börjar sändningarna redan på söndag med helgens vårpremiär mellan VVV-Venlo och Feyenoord klockan 14:30.

Senast uppdaterad: 2012-09-04