2012-03-22 | Programnytt

Kamelbonde, foxtrotdansare och hovslagare i Bonde söker fru

TV4 presenterar nu årets bönder som hoppas hitta kärleken i Bonde söker fru. Under säsongen får tittarna stifta bekantskap med köttbönder, spannmålsbönder, hästbönder och en kamelbonde. Den 9 april träffar Linda Lindorff bönderna för första gången i tv och till hösten visar det sig om kärleken spirar på gårdarna.


Den sjunde säsongen av Bonde söker fru startar först i höst, men redan annandag påsk, den 9 april, presenterar TV4 de nya bönderna. Som vanligt får de under ledning av Linda Lindorff med egna ord berätta om sig själva, om sina förhoppningar och vad de söker hos en partner.

- Det har varit så kul att åka runt och träffa alla nya bönder. Det är ett helt fantastiskt gäng. Förra året spirade kärleken mer än någonsin och jag har stora förhoppningar på att det ska bli så igen. Längtar man efter kärlek ska man fatta pennan och skriva ett brev, man har verkligen inget att förlora, säger Linda Lindorff.

Efter porträttprogrammet kan tv-tittarna skriva brev till den bonde som väcker deras nyfikenhet och som de gärna vill träffa och lära känna bättre.

Årets bönder:

Johan Wadborg
Johan är 33 år och bor i Landskrona i Skåne. Han är spannmålsbonde och odlar alla de fyra sädeslagen samt betor och raps. Johan tog över familjens gård för några år sedan och har sedan dess hunnit med att bygga en ny silo och investera i nya traktorer. På fritiden umgås han med vänner. Han tycker också om att resa och det brukar bli en vinter- och sommarresa varje år.

Marie-Louise Rungegård
Marie-Louise är 38 år och bor i Tingsryd i Småland. Hon är hästbonde och föder upp shetland, russ, svenskt varmblod och ardenner. Hon arbetar även som hovslagare. Hennes största intresse är hästar men på familjens gård finns även köttdjur. Ett annat intresse är musik, hon är allätare och gillar alltifrån dansband till hårdrock. Marie-Louise har tre barn.

Sven-Arne Eriksson
Sven-Arne är 45 år och bor i Ockelbo i Gästrikland. Han är kött- och skogsbonde och är född och uppvuxen på gården som funnits i släktens ägo sedan början av 1700-talet. Sven-Arnes största intresse är dans och han gillar både att bugga och dansa foxtrot. Sven-Arne har två barn.

Klas Karlsson
Klas är 36 år och bor i Kolmården utanför Norrköping. Han har ett fyrtiotal köttdjur och bedriver även skogsbruk. Gården har även ett eget slakteri. Klas arbetade tidigare som mekaniker och han gillar att meka och köra motorcykel på fritiden. Han tycker även mycket om att dansa.

Robert Johansson
Robert är 24 år och bor i Åtterås i Småland. För några år sedan tog han över driften av familjens gård som har ett hundratal köttdjur. Han bedriver även skogsbruk. Robert gillar djur och natur och på fritiden umgås han gärna med vänner. Han tycker om att jaga och har även ett stort modeintresse.

Gunnar Pettersson
Gunnar är 48 år och bor på Visingsö i Vättern. Han har ett femtiotal dikor och lika mycket kalvar och ungdjur. Han bedriver även fiskeverksamhet. Gunnar bestämde sig att för att köpa delar av släktgården för 16 år sedan, innan dess arbetade han som ingenjör i Stockholm. Han har ett brinnande intresse för djur och gillar även friluftsliv, ridning och att fiska.

André Ödegård
Andre är 38 år och bor i Näshulta i Sörmland. Han driver en gård med köttdjur och får och arbetar även i skogen. André är född och uppvuxen i Norge men bor sedan tolv år tillbaka i Sverige. På fritiden gillar han att vara ute i skogen och jaga och spelar även fotboll och innebandy. André har två barn.

Bengt Erlingsson
Bengt är 58 år och bor i Ormöga på norra Öland. Han är köttbonde och föder även upp kameler. På gården finns för tillfället ett trettiotal kameler, några dromedarer och några lamor. Bengt är väldigt film- och litteraturintresserad. Han har även ett aktivt musikintresse och spelar både nyckelharpa och gitarr.

Tips om man vill skriva till en bonde:
Berätta om dig själv och vilken bonde du fastnat för.
Ange dina kontaktuppgifter och bifoga foto på dig själv.
Märk kuvertet med namnet på bonden du skriver till.

Skicka brevet senast den 4 maj till:

Bonde söker fru
TV4
115 79 Stockholm

De sex tidigare säsongerna av Bonde söker fru blev stora tittarsuccéer. Förra säsongen följde i snitt närmare 1,3 miljoner tittare  programmet varje vecka.

Högupplösta bilder på bönderna finns på TV4-Gruppens presstjänst: http://press.tv4.se.

Bonde söker fru, porträttprogrammet, sänds annandag påsk, den 9 april, klockan 20.00 i TV4.

Senast uppdaterad: 2012-09-04