2012-12-18 | Programnytt

Morden i Sandhamn drog storpublik

Premiären av Morden i Sandhamn - I den innersta kretsen vann måndagskvällen. 1 545 000 tittare bänkade sig framför tv:n för att se den spännande dramaserien med Alexandra Rapaport, Jonas Malmsjö, Jacob Cedergren och Sandra Andreis i huvudrollerna.

Morden i Sandhamn - I den innersta kretsen var med råge det mest sedda programmet under måndagskvällen med 1 545 000 tittare. Serien hade 14 procent i rating i målgruppen 12-59 år och en tittartidsandel på 39,1 procent i samma målgrupp.

- Morden i Sandhamn är den mest sedda svenska dramaproduktionen i år vilket är fantastiskt kul och ett tydligt kvitto på att publiken vill se välproducerat svenskt drama i TV4. Jag hoppas och tror att tittarna tittar vidare i kväll och i morgon då vi får följa upplösningen i Sandhamn, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4.

Årets Morden i Sandhamn är baserad på Viveca Stens kriminalroman "I den innersta kretsen". Under julen 2010 sändes Morden i Sandhamn i tre avsnitt baserade på kriminalromanen "I de lugnaste vatten" av Viveka Sten, även de var tittarmässigt en stor framgång.

Andra delen av Morden i Sandhamn sänds i kväll, den 18 december klockan 21.00. Den tredje och sista delen av Morden i Sandhamn sänds på onsdag, den 19 december klockan 21.00.

Manusförfattare till Morden i Sandhamn - I de lugnaste vatten är Hans Rosenfeldt och Camilla Ahlgren. Regissörer är Mattias Olsson och Niklas Ohlson.

Källa: MMS. Alla siffror är preliminära. Tittarsiffran avser målgruppen 3+.

Senast uppdaterad: 2012-12-18