2012-04-26 | Programnytt

Nu börjar hockeyfrossan i TV4, TV4 Sport och TV4 Sport Xtra

Den 4 maj börjar hockey-VM som spelas i Helsingfors och Stockholm. Det är första gången hockey-VM sänds i TV4-kanalerna och det blir den största idrottssatsningen någonsin för TV4-Gruppen. Under turneringen blir det 160 timmar livesänd hockey i TV4, TV4 Sport och nya TV4 Sport Xtra. Ett starkt TV4-team med Peter Jihde, Niklas Wikegård, Lasse Granqvist och Leif Boork i spetsen bevakar VM på plats. I samband med VM lanseras även den nya sajten tv4.se/hockeyvm.


Hockey-VM i Sverige och Finland, som pågår mellan den 4 och 20 maj, blir den överlägset största idrottssatsningen någonsin för TV4-Gruppen. Samtliga 64 matcher direktsänds för första gången i svensk tv. Förutom matcher blir det även studioprogram, reportage, uppsnack, krönikor och analyser i TV4, TV4 Sport, nystartade TV4 Sport Xtra och på den nya sajten tv4.se/hockeyvm.

Av de totalt 64 matcherna sänds 28 i TV4, medan 27 matcher sänds i den nya kanalen TV4 Sport Xtra. Fem matcher sänds i TV4 Sport och fyra i Canal+ Hockey. Ett femtiotal matcher visas även i HD-kvalitet. Det gäller matcherna som sänds i TV4 och TV4 Sport Xtra. Samtliga VM-matcher visas också live på webben på TV4 Play och TV4 Play Premium på alla plattformar, såsom datorn, mobilen och surfplattan. TV4:s matcher sänds parallellt i TV4 Play och övriga matcher sänds parallellt i TV4 Play Premium. Alla Sveriges matcher, alla kvarts- och semifinaler samt finalen sänds i TV4 och ramas in av studiosändningar på plats i Globen. Studiosändningarna därifrån inramar alla matcher som sänds i TV4. Sveriges alla matcher, samt semifinalerna, bronsmatch och finalen direkttextas på text-tv sidan 890.

Ett starkt team från TV4, med profiler som Peter Jihde, Niklas Wikegård, Lasse Granqvist, Leif Boork, Petter Rönnqvist, Robert Perlskog, Suzanne Sjögren och Marika Eriksson i spetsen, bevakar turneringen. Nya tillskottet i teamet är Färjestadsbacken Sanny Lindström som tar plats som bisittare, och Lasse Granqvist som i kommentatorsbåset gör sin världsmästarskapsdebut i tv. Granqvist har tidigare kommenterat 20 VM-turneringar i ishockey för Radiosporten och kommenterar nu tillsammans med Leif Boork alla Sveriges matcher i tv.

Program om och kring VM
Redan den 30 april höjer Patrick Ekwall VM-temperaturen i programmet Exklusivt Ekwall när han tar tittarna med på personliga besök hos några av de hetaste svenska VM-spelarna bl a Viktor Fasth och Gabriel Landeskog. Det blir fyra olika program som sänds från den 30 april till den 3 maj i TV4 Sport.

Den 3 maj, kvällen innan VM startar, tjuvstartar Peter Jihde och Niklas Wikegård VM i programmet Nu börjar VM som sänds klockan 23.00 i TV4. Samma kväll visar TV4 även dokumentären Inside Tre Kronor där tittarna får en unik inblick i svenska landslaget.

Den 5 maj visas dokumentären Sven Tumba - Idolernas idol i TV4. Programmet är ett porträtt av svensk ishockeys förste superstjärna, Sven Tumba. Dokumentären är gjord av Tommy Engstrand.

Efter Sveriges matcher, klockan 22.55, visas det webbexklusiva programmet Late night Wikegård på VM-sajten tv4.se/hockeyvm och TV4 Play. Där summerar Niklas Wikegård och Jonathan Nordin, tillsammans med gäster, dagens hetaste snackisar.

Kommentatorer och experter:
Peter Jihde, programledare
Lasse Granqvist, kommentator
Leif Boork, expert
Niklas Wikegård, expert
Johan Edlund, kommentator
Petter Rönnqvist, expert
Robert Perlskog, kommentator
Thomas Johansson, expert
Åke Unger, kommentator
Arto Blomsten, expert
Suzanne Sjögren, programledare/reporter
Marika Eriksson, reporter
Björn Oldeen, reporter
Mattias Tjernström, reporter
Max Grinndal, reporter
Karin Frick, reporter
Björn Geijer, reporter
Anders Fredriksson, kommentator
Sanny Lindström, expert
Camilla Nordlund, reporter 

Senast uppdaterad: 2012-09-04