2012-10-30 | Programnytt

Övernaturligt bra start för Livet på andra sidan

Gårdagens premiär av Sjuans nya realityserie Livet på andra sidan visar att nyfikenheten på den andliga världen är stor. Totalt 310 000 tittare såg seriens första avsnitt där de tre svenska medierna Pehr, Vivi och Zoë och deras något annorlunda yrkesval och vardag skildras.


Många är intresserade av att få en inblick i svenska mediers liv. Hela 310 000 tittare valde måndagens premiär av Livet på andra sidan. Ratingen för programmet i målgruppen 12-59 år blev 3,2 procent och andelen 9,4 procent. I Sjuans huvudmålgrupp kvinnor 25-59 år var andelen 11,7 procent.

- Att det här är ett ämne som berör visar måndagens strålande premiär. Många är nyfikna på hur medier egentligen jobbar och det är fantastiskt att Vivi, Pehr och Zoë bjuder in oss till deras spännande värld, säger Clara Ytterborn, exekutiv producent för programmet.

Att det finns en nyfikenhet på den andliga världen bekräftas i en helt färsk Novus-undersökning. Den visar att nära var fjärde svensk sett, känt eller på annat sätt varit i kontakt med andevärlden och att var femte kan tänka sig att besöka ett medium.

Livet på andra sidan sänds på måndagar klockan 21.00 i Sjuan.

Källa: Preliminära siffror från MMS.

Senast uppdaterad: 2012-10-30