2012-05-08 | Programnytt

Sjuan satsar på baktävling, medium och makeovers i höst

Sjuan storsatsar till hösten. Tilde de Paula leder Hela Sverige bakar, ett nytt program där hemmabagare tävlar i att göra allt från surdegsbröd till spektakulära tårtor. Nytt är också Livet på andra sidan, ett program som följer medier i deras arbete och vardag. I Trinny och Susannah stylar om Sverige dyker stilpoliserna från England återigen upp i rutan för att ge nya personer en stilmässig nystart. - Det här är den starkaste tablån i Sjuans historia, säger Anton Glanzelius, programchef Sjuan.

- Vi fortsätter vår offensiva satsning på livsstilsprogram som fascinerar, roar och inspirerar. Med det här fantastiska uppstället, dels med succéprogrammet Trinny och Susannah stylar om Sverige och våra nya format Hela Sverige bakar och Livet på andra sidan, ser jag mycket framemot hösten, Anton Glanzelius, programchef Sjuan.

I höst sänder Sjuan bland ett helt nytt program, Hela Sverige bakar. Programmet, som är baserat på BBC:s format The great british bake off, korar Sveriges bästa hemmabagare och de bedöms efter sin förmåga att baka alltifrån surdegsbröd, bakelser till spektakulära tårtor under tidspress.

Programledare är Tilde de Paula och i juryn sitter Johan Sörberg, framstående bagare som coachar bagarlandslaget och Birgitta Rasmusson som ligger bakom bland annat Sju sorters kakor och Rutiga kokboken.

Nytt för i höst är också programmet Livet på andra sidan, ett realityprogram där tittarna får följa tre medier i deras vardag och arbete men också deras klienter som av olika anledningar söker sig till dem.

Två helt nya säsonger av Trinny och Susannah stylar om Sverige tar även plats i tablån under hösten och under 2013. Precis som i första säsongen ska stilpoliserna Trinny Woodall och Susannah Constantine, som gjort sig kända för sitt rättframma sätt, förvandla svenska kvinnor till sina allra snyggaste jag.

Även 112 - på liv och död, Det okända, Spårlöst och Bingolotto är program som kommer tillbaka i hösten.

Senast uppdaterad: 2012-09-04