2012-06-20 | Programnytt

Sommarkrysset är tillbaka med nya kryss och nya artister

Lummiga Gröna Lund i Stockholm står som kuliss när TV4-klassikern Sommarkrysset har säsongsstart i TV4 den 30 juni. Som vanligt bjuds det på underhållning av nya heta stjärnskott och några av Sveriges största och mest folkkära artister. Gry Forssell leder säsongspremiären och de tre efterföljande sändningarna, därefter tar Agneta Sjödin över rollen som programledare för resterande sex program.


I säsongspremiären av Sommarkrysset med Lottodragningen uppträder Alina Devecerski med sommarplågan Flytta på dig och Idolfinalisten Moa Lignell med egenskrivna When I held ya. Dessutom blir det 90-talsnostalgi på hög nivå när tyska Haddaway uppträder med sin eurodance-klassiker What is love och 90-talsprofilerna Tess ?La Cream? Mattisson och Dr Bombay äntrar scenen för att bjuda på sina största hits.

I sommar uppträder dessutom följande artister och många fler:

30 juni: Haddaway, Tess ?La Cream? Mattisson, Dr Bombay, Alina Devecerski, Moa Lignell
7 juli: Ivi Adamou, Icona Pop
14 juli: Ane Brun, Lilla Sällskapet, Far East Movement 
21 juli: Danny Saucedo, Markoolio, H.E.A.T.
28 juli: Molly Sandén, Brolle, Uno Svenningsson & Frispråkarn
4 augusti: Tone Damli feat. Eric Saade, Norlie & KKV
11 augusti: Amanda Fondell, Dead By April, Olly Murs, Mikael Wiehe
18 augusti: Fibes Oh Fibes, Ranelid & Sara Li, Bo Kaspers Orkester
25 augusti: Miss Li, David Lindgren, Sons of Midnight
1 september: Sarah Dawn Finer, Martin Stenmarck & Andreas Jonsson & Anders Timell från Ladies Night

Med reservation för ändringar.

Förutom musik bjuds det även på tre olika kryss i Sommarkrysset. I det första, Snabbkrysset, finns alla ledtrådar under ett och samma artistuppträdande så där gäller det att vara kvick för att ha möjlighet att vinna de 25 000 som ligger i vinstpotten. I det andra krysset dubblas vinstsumman. I Finalkrysset är frågorna lite knepigare, men har också den högsta vinstsumman på 75 000 kronor.

Sommarkrysset med Lottodragningen startar lördagen den 30 juni klockan 20.00 i TV4 och direktsänds tio lördagar. Mer information finns på TV4:s presstjänst http://press.tv4.se/

Senast uppdaterad: 2012-09-04