2012-03-27 | Programnytt

Stark start för Sjuans storsatsning På bar gärning

I går måndag var det premiär för Sjuans storsatsning På bar gärning med Jenny Alversjö i programledarrollen. Och med en andel i målgruppen 12-59 på 6,9 procent och ett totalt tittande på 235 000 fick programmet en lysande start.

- Vi är jättenöjda att ha etablerat ett nytt starkt format på måndagar, och i målgruppen 3+ slog vi våra kommersiella konkurrenter. Detta trots starkt motstånd från bland annat Kanal5:s klassiker CSI, säger På bar gärnings exekutiva producent Anika Beclijevski.

Med en andel på 6,9 procent i målgruppen 12-59 år och ett totalt tittande på 235 000 blev På bar gärning med råge det mest sedda programmet i Sjuan under gårdagskvällen.

FAKTA
På bar gärning är en svensk underhållningsserie från 2012 i tio delar. Här ställs svenskars etik och moral på sin spets. Scenarion spelas upp på offentliga platser och med hjälp av skådespelare och dold kamera dokumenteras allmänhetens reaktioner.

I studion sitter beteendevetaren Ingmar Gens och två sakkunniga panelmedlemmar som bidrar med egna erfarenheter, reflektioner och frågeställningar. De medverkande ger även sin syn på situationen och varför de reagerade som de gjorde.

För att svart på vitt visa hur det egentligen står till med etiken och moralen hos svenskarna redovisas även Gallupundersökningar. Programledare är Jenny Alversjö.

Källa: Preliminära siffror från MMS.

Senast uppdaterad: 2012-09-04