2012-01-05 | Programnytt

Stark start för The Voice Sverige

I går kväll gick startskottet för The Voice Sverige. Hemma i sofforna satt 830 000 och såg när Petter, Magnus Uggla, Carola och Ola Salo debuterade som coacher i programmet. På twitter dominerade programmet under onsdagskvällen och en rating på 9,2 procent gör The Voice Sverige till slotvinnare i målgruppen 12 - 59 år. - En stark start för ett väldigt bra program, säger Fredrik Arefalk, programchef på TV4.


Totalt bänkade sig 830 000 framför The Voice Sverige. Det betyder en rating på 9,2 procent i TV4:s huvudmålgrupp 12 - 59 år. Tittartidsandelen landade på 27 procent i samma målgrupp. Det betyder att programmet är slotvinnare i huvudmålgruppen 12 - 59 år sett till både rating och tittartidsandel.

- The Voice Sverige startade starkt och vi vinner sloten med god marginal i vår målgrupp 12 - 59 år. Det är också väldigt roligt att se att programmet engagerar stort i sociala medier, säger Fredrik Arefalk.

Twitter dominerades under onsdagskvällen av uppdateringar om programmet och #thevoicesverige var den mest använda hashtaggen i Sverige.
 
I The Voice Sverige handlar allt om rösten. Bara med hjälp av hörseln ska Magnus Uggla, Carola, Petter och Ola Salo samla ihop varsitt stall av blivande superstjärnor och coacha dem till fulländning. I den efterföljande tävlingen ställs talangerna mot varandra tills en står som vinnare - Sveriges bästa röst.
 
Siffrorna från MMS är preliminära.

Senast uppdaterad: 2012-09-04