2012-10-08 | Programnytt

Succé för TV4:s supersöndag

Säsongsstarterna av Solsidan och Hellenius hörna drog storpublik till TV4:s supersöndag. Över två miljoner svenskar välkomnade grannarna på Solsidan tillbaka i rutan.


Söndagskvällen bjöd på två efterlängtade programstarter. Solsidan och Hellenius hörna bildade tillsammans en riktig succétimme.

- Att två miljoner tittare bänkar sig framför TV4 känns naturligtvis fantastiskt och jag tycker att Solsidan verkligen är värd sin stora publik. Nu bildar Solsidan dessutom ett väldigt härligt par med Hellenius hörna, så jag tror att söndagarna i TV4 kommer att fortsätta locka en stor publik under hösten, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4.

Karaktärerna Anna och Alex, Fredde och Mickan och givetvis även Ove och Anette var efterlängtade av tittarna. Den tredje säsongen av komediserien om grannarna på Solsidan gav en rating på 24,9%, en andel i 12-59 på hela 54,7% och 
2 030 000 tittare i A3-99.

David Hellenius hörna, också den tillbaka med sin tredje säsong, gjorde också succé med 17,1% i rating, 37% i andel och 1 390 000 tittare. 

Hellenius bjöd i premiäravsnittet in Lena Olin. Under säsongen kommer bland andra Peter "Foppa" Forsberg, Victoria Silvstedt, Loreen och Tomas Ledin att slå sig ner i Davids fåtölj.     

Källa: MMS. Alla siffror är preliminära.Senast uppdaterad: 2012-10-09