2012-06-04 | Programnytt

Succéfinal för Let's dance

Let's dance-säsongen 2012 avslutades med att över två miljoner tittare såg Anton Hysén lyfta den åtråvärda glasskon. Det gör årets final till den tredje starkaste i programmets historia. TV4 blickar redan nu fram emot en ny säsong.


Det blev fotbollsspelaren Anton Hysén och hans danspartner Sigrid Bernson som fick lyfta glasskon på Let's dance-golvet när rösterna räknats i fredags kväll.

-Vilka fantastiska tittarsiffror för en fantastisk final av en fantastisk säsong! Succén är resultatet av oerhört engagerade, modiga och underhållande deltagare som gett allt för att lära sig dansa och ett produktionsteam som har genomfört ett högklassigt jobb bakom kamerorna. Årets Let?s Dance har varit tv-underhållning när det är som bäst och nu blickar vi redan fram emot en ny spännande säsong nästa år, säger Fredrik Arefalk, programchef, TV4. 

2 015 000 tittare valde enligt preliminära siffror att titta på finalen, vilket gav en andel på 52 procent och en rating på 18,1 procent i målgruppen 12-59.

Intresset för Let?s dance har även varit stort på webben. Under vårens säsong har antalet strömstarter per vecka ökat kraftigt, med hela 39 procent, jämfört med i fjol.

Källa: MMS. Alla siffror är preliminära.

För mer information, kontakta pressansvarig Lina Berggrén, lina.berggren@tv4.se eller 08-459 44 79.


Senast uppdaterad: 2012-09-04