2012-10-04 | Programnytt

X Factor lanserar Spotify-app - lyssna på all musik direkt

I morgon fredagen den 5 oktober drar X Factors livesändningar igång i TV4. Via X Factors Spotify-app kan tittarna lyssna på sina favoritdeltagares låtar direkt efter att de framförts i rutan - om och om igen. Där kan tittarna också ta del av juryns och finalisternas favoritmusik samt följa vad de sysslar med via sociala flöden i appen.


Med X Factors nya Spotify-app får tittarna en helhetsupplevelse där de interagerar med sina favoritartister och deras musik på ett nytt sätt. Musikupplevelsen fortsätter även efter veckofinalerna och tittarna kan lyssna på kvällens låtar direkt i Spotify. X Factor-fantasterna kan dessutom följa sina egna favoriter via Facebook-, Instagram- och Twitter-flöden samt ta del av exklusiva spellistor och intervjuer med såväl artisterna som juryn. Varje fredag släpps nya låtar från det senaste programmet.

- Det känns stort att svenska X Factor blir det första tv-programmet med en egen Spotify-app. Det är viktigare än någonsin att kunna nå ut till sina fans och interagera med dem på nya sätt, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för X Factor.

Spotify-appen är framtagen av TV4 tillsammans med Sony Music och Spotify. Det här är första gången ett tv-program får en egen app i Spotify. Låtarna spelas in under veckorna och dyker upp i appen under sändningen. Appen är endast tillgänglig i Sverige.

Om X Factor:
X Factor är en världskänd musiktävling som är öppen för alla över 14 år, soloartister eller grupper. Av tusentals sökande sållar juryn fram tolv akter som sedan tävlar mot varandra tills en akt står som vinnare.
Programformatet är ett av världens största och har skapat tittarsuccéer i land efter land. Programmet hade premiär i Storbritannien redan 2004 och är där det mest sedda programmet de senaste åtta åren. X factor har sedan dess sänts i 29 länder, bland annat USA, Australien, Frankrike, Tyskland och Danmark.
www.tv4.se/x-factor

Om Spotify:
Spotify är den flerfaldigt prisbelönta musiktjänsten som ger dig direkt tillgång till över 18 miljoner låtar. Spotify gör det lättare än någonsin att upptäcka, hantera och dela musik med dina vänner, samtidigt som artisternas ersättning säkerställs.
Spotify har sedan starten 2008, blivit den största och mest framgångsrika musiktjänsten av sitt slag med över 15 miljoner aktiva användare och över 4 miljoner betalande abonnenter. Spotify finns i dagsläget tillgängligt i 15 länder - USA, UK, Sverige, Frankrike, Spanien, Holland, Finland, Norge, Danmark, Österrike, Schweiz Tyskland, Belgien, Australien och Nya Zeeland.
www.spotify.com

Senast uppdaterad: 2012-10-09