2013-05-27 | Programnytt

Börje Ahlstedt ställer gåtor i Fångarna på fortet

Fader Fouras, Dan Bäckman, Bebé Fouras, Kurt Olsson och Stellan Silvertass – så har gåtställarna i Fort Boyards torn tidigare hetat. Nu är det dags för en av Sveriges största skådespelare att axla manteln. TV4 avslöjar stolt att Börje Ahlstedt är klar för rollen.
- Att få spela en så upphöjd roll - en pápá, så lärd, så galen, så vis, så urgammal och så rolig – är en dröm för varje sann skådespelare. Jag tackar och bugar, säger Börje Ahlstedt.

Stig Ossian Ericson, Felix Herngren, Rolf Skoglund, Lasse Brandeby och Peter Magnusson har tidigare spelat rollen som gåtställaren i fortets torn. Nu sällar sig en gigant bland svenska skådespelare till den namnkunniga skaran - Börje Ahlstedt är klar för rollen.

- Det är en ära att få presentera en gigant som Börje Ahlstedt i den här rollen och det ska bli mycket spännande att se vad han gör av den, säger Fredrik Arefalk, programchef på TV4.

Börje Ahlstedts karaktär kommer att heta Pápá Fouras och Gunde Svan och Agneta Sjödin programleder precis som under de senaste säsongerna.

Börje Ahlstedt är en av Sveriges största skådespelare och har varit verksam vid Dramaten sedan 60-talet. Han fick sitt stora publika genombrott i Vilgot Sjömans Nyfiken-filmer (1967).

Fångarna på Fortet sändes första gången 1990 i TV4 och är ett av kanalens mest klassiska program. Den 15:e säsong spelas in i sommar. Vilka som tävlar avslöjas vid ett senare tillfälle.

Senast uppdaterad: 2013-05-27