2013-06-11 | Programnytt

CNN-ankaret Becky Anderson gör TV4-gästspel i Almedalen

Partiledarintervjuer i Nyhetsmorgon. Partiledartal i TV4 News och på TV4 Play. Åtta Almedalen direkt-magasin tillsammans med DN. Och fem Pihlblad & Svensson med Expressen. Därutöver har TV4 bjudit in CNN-ankaret Becky Anderson till Almedalen för att tillsammans med Jenny Strömstedt reda ut vad som krävs för att vinna nästa års val. Samtliga TV4- och TV4 News-sändningar visas också fritt på TV4 Play.

TV4 har bjudit in CNN:s stjärnankare Becky Anderson till Sverige och Almedalen, för att gästspela i TV4 och TV4 News tillsammans med Jenny Strömstedt. I programmet Strömstedt & Anderson tar de tillsammans med ett flertal andra inbjudna och namnkunniga gäster tempen på det kommande svenska valet och ställer frågan ”Hur vinner man ett val?”. Becky Anderson är ett av CNN:s mest rutinerade ankare, är programledare för CNN:s flaggskeppsprogram Connect the world och har intervjuat många av världens främsta ledare och politiker. Nu analyserar hon Sverige och de svenska politikerna, inte minst Reinfeldt och Löfven, deras sätt att jobba, vilka möjligheter de har att vinna nästa val och hur de står sig i ett internationellt perspektiv.

- Det blåser upp till hård kamp om väljarnas röster inför det här valet. Det kommer att märkas redan i Almedalen, och TV4 kommer att bevaka allt. Ett program ingen borde missa är Strömstedt & Anderson. Det kommer att slå gnistor när de analyserar valrörelsen och svenska politiker, säger Viveka Hansson, programdirektör Nyheter och samhälle TV4.

TV4 och TV4 News satsar som vanligt stort på daglig bevakning från Almedalen och skickar ett rutinerat team till Gotland: politiska reportrarna Anders Pihlblad, Helena Gissén, Ulf Kristoffersson och Ann Tiberg, ekonomireportern Jens B Nordström, samt programledarna Jenny Strömstedt, Anna Herdenstam och Thomas Ritter. Precis som förra året utgår de flesta av sändningarna från TV4:s spelplats alldeles intill Almedalenscenen, i korsningenen Donnersgatan/Cramnérgatan, mitt i händelsernas centrum. Härifrån bevakar TV4 och TV4 News allt som sker.

I Nyhetsmorgon intervjuar Anders Pihlblad samtliga partiledare (klockan 7.45 på vardagar och något senare på helgerna). Dessutom tittar han närmare på det som sker bakom kulisserna och ligger bakom rubrikerna. Det som sker i Almedalen är givetvis också en viktig del av TV4Nyheternas bevakning, och det blir dagliga liverapporter från Almedalen i både 19- och 22-sändningarna.

I direktsända dagliga magasinet Almedalen direkt, som är ett samarbete med Dagens Nyheter, djupdyker Thomas Ritter, Anna Herdenstam och DN:s Mats J Larsson i dagens viktigaste händelse – partiledartalet. Efter en halvtimmes uppsnack får tittarna följa talet i direktsändning, för att direkt därefter få såväl talet som dagens parti analyserat av en namnkunnig panel med bland andra Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski.

Och i TV4 News och Expressens samarbete Pihlblad & Svensson grillar TV4Nyheternas Anders Pihlblad och Expressens Niklas Svensson, makthavare och rapporterar om allt viktigt som sker inom de sociala medierna.

- Vår spelplats mitt i Almedalens centrum kommer att leverera allt det bästa från Sveriges viktigaste politiska vecka. I Nyheterna och Nyhetsmorgon, men också i våra övriga program under hela dagarna, säger Mattias Hägerlund, projektledare för TV4:s och Nyhetsbolagets Almedalensändningar.

Så här sänder TV4, TV4 News och TV4 Play från Almedalen (utöver TV4Nyheterna och Nyhetsmorgon):
- Strömstedt & Anderson sänds onsdagen den 3 juli klockan 16.00-17.00 i TV4, TV4 News och på TV4 Play.
- Almedalen direktsänds i TV4 News, TV4 Play och på dn.se, klockan 18.30-20.00 under söndag-fredag, klockan 14.30-16.00 på lördagen och klockan 10.30-12.00 på avslutningssöndagen.
- Pihlblad & Svensson direktsänds i TV4 News, TV4 Play och på expressen.se, måndag-fredag klockan 14.00-14.30.

Senast uppdaterad: 2013-06-11