2013-01-28 | Programnytt

Cissi Wallin - Malous nya sidekick i Efter tio

I dag är det säsongsstart för Efter tio med Malou von Sivers. Programmet fyller sju år i år och har sedan starten haft en given plats i TV4:s förmiddags-tablå. Temasatsningarna, Malous bokklubb och champagneluncherna är i dag både etablerade och välkända. Nytt för den här säsongen är att medieprofilen Cissi Wallin dyker upp i programmet som Malous sidekick.


- Det ska bli kul att ha med Cissi i programmet. Hon är ung, orädd, feminist och har stenkoll på vad som rör sig på nätet. Jag känner igen mig i Cissi på många sätt, säger Malou von Sivers.

Som Malous sidekick kommer Cissi Wallin att spana på företeelser, samtalsämnen och trådar på nätet.

- Efter tio är ett väldigt trevlig program som passar mig perfekt. Malou är en rutinerad räv som jag ser upp till och kan lära mig av. Jag älskar att man får prata till punkt i programmet och gå till botten med ämnen. Det finns inte många tv-program där man får göra det idag, säger Cissi Wallin.

Första veckan tar Efter tio med Malou upp glamour som fenomen. Röda mattan rullas ut, boan plockas fram och programmet dansar i konfetti. Hur glamorösa är vi i Sverige?

- Inte alls, om man jämför med andra kulturer, säger Malou. Svenskar är blyga och här regerar Jantelagen. Jämför Guldbagge-galan och Oscarsgalan, kläderna talar sitt tydliga språk. Kan man vara glamourös och bli tagen på allvar? Det är en klar skillnad mellan generationerna. De unga spränger gränserna och är betydligt mer glamorösa.

Malous mångåriga erfarenhet som intervjuare har genom åren lockat gästar av alla slag. Allt från ministrar och megastjärnor till människor som för första gången berättar sin dramatiska historia.

Den här säsongen bjuder på en stjärnspäckad kavalkad av gäster och under första veckan syns bland andra Isabella ?Blondinbella? Löwengrip, Jonas Gardell, Peter Englund, Pia Degermark samt Army of Lovers-medlemmarna Alexander Bard, Jean-Pierre Barda och Camilla Henemark.

Ett axplock av gästerna under första veckan:

Måndag 28/1:
Artisten och designern Christer Lindarw, författaren Zinat Pirzadeh, stylisten Camilla Thulin, psykologen Fredrik Bengtsson, bloggaren och chefredaktören Isabella ?Blondinbella? Löwengrip, före detta politikern Kristina Axén Olin och skådespelaren Benny Haag.

Tisdag 29/1:
Östermalmsfrun Gaby Borglund, moderedaktören Petra Tungården, etnologen Jonas Engman samt författaren och skådespelaren Jonas Gardell.

Onsdag 30/1:
Författaren och svenska akademins sekreterare Peter Englund, mediegurun Lars Weiss och författaren Monika Fagerholm dyker upp i Malous Bokklubb.

Torsdag 31/1:
Skådespelerskan Pia Degermark, hockeylegendaren Nicklas Lidström, eventdrottningen Stephanie Bonn, vimmeljournalisten Hans Shimoda.

Fredag 1/2:
Mode- och glamourdrottningen Margò Fallai, stjärnkocken Stefano Catenacci, Army of Lovers med medlemmarna Alexander Bard, Jean-Pierre Barda och Camilla Henemark.

Senast uppdaterad: 2013-01-28