2013-05-15 | Programnytt

De leder TV4:s bevakning av prinsessbröllopet

Kristin Kaspersen, Jesper Börjesson och Jessica Almenäs är TV4:s ciceroner när Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill vigs den 8 juni. Jesper och Jessica leder den förlängda sändningen av Nyhetsmorgon och på kvällen tar Kristin vid i ett extrainsatt bröllopsprogram direkt från Drottningholm med namnkunniga gäster i studion.

Med anledning av Prinsessan Madeleines och Christopher O’Neills bröllop den 8 juni förlänger TV4 sändningen av Nyhetsmorgon två timmar till klockan 13.30. Programledarna Jesper Börjesson och Jessica Almenäs är de bröllopsintresserade tittarnas sällskap bland gäster, experter. Det blir nya porträtt på allt från brudgummens bakgrund och blivande roll i kungafamiljen till vilka brudparets stamställen i New York är och vem som designat brudklänningen.

– Jag ser verkligen fram emot att guida tittarna tillsammans med Jessica. Det är en dag fylld med kärlek och vi ska göra vårt bästa för att ge tittarna insikterna, nyheterna och svaren på de frågor de kan ha om prinsessbröllopet, säger Jesper Börjesson.

Kristin Kaspersen leder det extrainsatta bröllopsprogrammet Prinsessan Madeleines bröllop klockan 19.30 i TV4. Programmet direktsänds från TV4:s studio i slottsparken på Drottningholm med bland annat modeexperten Emilia de Poret och TV4:s egen kungaexpert Elisabeth Tarras Wahlberg på plats. Sändningen börjar samtidigt som de festprydda ångbåtarna med brudparet och alla bröllopsgästerna väntas lägga till vid Drottningholms slott.

– Jag kommer ihåg att jag förr hade en bild i min plånbok på en liten Madeleine som alltid gjorde mig glad när jag såg den för att hon hade en så härlig utstrålning. Hon är en fantastisk bra tjej, ambitiös och begåvad som jag haft möjlighet att jobba med. Jag är jätteglad för hennes skull och det ska bli väldigt roligt att få följa denna dag på nära håll, säger Kristin Kaspersen.

Dessutom täcker TV4 News hela lördagen och förmedlar feststämningen runt bröllopet. I direktsändningen kan tittarna följa när alla de kungliga gästerna anländer till kyrkan, folkets hyllningar till brudparet, kortegen runt Gamla stans broar till Riddarholmen och båtfärden över Mälaren till Drottningholm.

Senast uppdaterad: 2013-05-15