2013-09-12 | Programnytt

Gudomlig start för Halvvägs till himlen

Premiären av TV4:s nya humorserie Halvvägs till himlen drog storpublik under onsdagskvällen. Serien lockade en publik på 1 010 000 vilket gav en andel på 33,5 procent i målgruppen 12-59 år och en rating på 11,9. 

Förhandsintresset har varit stort för TV4:s nya humorserie Halvvägs till himlen med bland andra Johan Glans, Anders Jansson och Jenny Skavlan. Förväntningarna infriades också när över en miljon såg premiären under onsdagskvällen.

- Tittarna tog emot Halvvägs till himlen med öppna armar och vi är såklart otroligt glada att så många såg premiären och att vi fick så många positiva reaktioner från publiken, säger Fredrik Arefalk programchef, TV4.
 
Halvvägs till himlen handlar om prästen Albin Carlsson (Johan Glans) som återvänder hem från Afrika för att arbeta som kyrkoherde i en liten församling i Skåne. Hans dröm är att reformera kyrkan, vilket inte blir så lätt. Han får kämpa med motsträviga medarbetare och misstänksamma församlingsmedlemmar. Dessutom brottas Albin med personliga problem.

Halvvägs till himlen består av 8 avsnitt sänds onsdagar klockan 21.00.

Källa: MMS, alla siffror avser 3-99 år där inget annat anges. 

Senast uppdaterad: 2013-09-12