2013-01-15 | Programnytt

Idol gör comeback

Ett av Sveriges mest älskade program är tillbaka efter ett par års paus. Idol återvänder till TV4 i höst. - Idol är ett av våra mest populära program någonsin så det är en efterlängtad comeback, säger Fredrik Arefalk, programchef på TV4.


Mellan 2004 och 2011 regerade Idol tv-höstarna. Tiotusentals personer har ställt sig i auditionkön under åren och programmet har fött fram stjärnor som Darin, Loreen, Måns Zelmerlöw, Agnes, Amanda Jenssen, Danny Saucedo och Tove Styrke. Efter ett par år på is är programmet tillbaka hösten 2013.

- Det känns fantastiskt roligt att nu börja planera för en ny säsong av talangjakternas flaggskepp Idol. Vi hoppas att talanger i vitt skilda genres och åldrar söker upp en Idol-audition och ger sin dröm om att bli upptäckt en chans att bli uppfylld, säger Fredrik Arefalk.

Vilka som kommer att sitta i juryn och vem eller vilka som kommer att leda programmet meddelas vid ett senare tillfälle.

Auditionsturnén drar igång i vår och platser och tider presenteras senare. Talanger som vill anmäla intresse redan nu kan göra det via idol@tv4.se.

Idol produceras av Fremantlemedia Sverige och sänds hösten 2013.

Senast uppdaterad: 2013-01-15