2013-09-05 | Programnytt

Kristin och Tilde leder galan Tillsammans mot cancer

Kristin Kaspersen och Tilde de Paula leder Tillsammans mot cancer den 28 oktober i Sjuan, en ny gala där alla cancerformer får ta plats. Galan är kulmen på Rosa bandet-kampanjen som färgar hela Sjuan rosa under oktober och är en del av TV4-Gruppens långsiktiga samarbete med Cancerfonden.

Under oktober flyttar Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj in till Sjuan och nu är det klart att det blir de populära programledarna Tilde de Paula och Kristin Kaspersen som gemensamt leder galan Tillsammans mot cancer i Sjuan den 28 oktober. 

– Flera i min närhet har drabbats av cancer i år så detta är ett ämne som står mig nära. Därför blev jag väldigt glad när jag blev tillfrågad att leda galan ihop med Tilde. Vi är många som känner någon nära som drabbats och vi vet att inget bidrag är för litet i den stora kampen mot cancer, säger Kristin Kaspersen. 

TV4-Gruppen vill tillsammans med Cancerfonden ta ett större grepp kring cancerfrågan genom att bredda temat för galakvällen till att inte bara fokusera på bröstcancer utan även alla andra cancerformer. Under galan kommer tittarna att få följa patienter med olika diagnoser men också möta forskare i sitt dagliga arbete i kampen mot cancer. 

– Jag och Kristin vill bjuda in tittarna i Sjuan till en riktig galakväll med ett viktigt budskap om att alla kan hjälpa till att göra skillnad. Tillsammans kan vi besegra alla typer av cancer. Forskare och läkare arbetar hårt för att det ska bli verklighet men vi kan alla bidra, säger Tilde de Paula. 

Mer information om artister och innehåll kommer längre fram. 

Tillsammans mot cancer sänds måndag 28 oktober klockan 20.00 i Sjuan. 

Om Cancerfonden:
Cancerfonden är en fristående, ideell insamlingsorganisation som arbetar för att fler ska överleva och färre ska drabbas av cancer. De insamlade medlen går till forskningsfinansiering, opinionsbildning och kunskapsspridning. I år har Cancerfonden avsatt 403 miljoner kronor till svensk cancerforskning. Under 2012 utgjorde insamlings- och administrationskostnader 14,9 procent av de totala intäkterna. Det innebär att 85,1 procent gick till Cancerfondens ändamål. 

Om Sjuan:
Sjuan är en del av TV4-Gruppen som består av över 40 tv-kanaler i hela Norden. Sjuan gjorde sitt bästa år någonsin 2012 och slog flera tittarrekord under hösten vilket gjorde att kanalen hamnade på helt nya tittarmässiga nivåer och nu är landets sjätte största kanal.

Senast uppdaterad: 2013-09-06