2013-06-12 | Programnytt

Martina Haag får kändisarnas boktips i Nyhetsmorgon i sommar

I Nyhetsmorgons nya programserie Min sommarbok hälsar författaren Martin Haag på hos tio kända personer som alla älskar böcker. Det blir härliga boktips och många personliga samtal om lusten till och betydelsen av att läsa böcker. Min sommarbok sänds under tio söndagar med start den 23 juni.

- Jag har världens bästa sommarjobb! säger Martina Haag.

I första programmet av Min sommarbok hälsar Martina Haag på hos artisten Martin Stenmarck. Martin  tipsar om sina favoritböcker av Haruki Murakami och Stephen King och förklarar varför böcker spelat en så stor roll i hans liv.

- Sommaren är den tid på året då många hinner läsa. Därför känns det kul att vi i Nyhetsmorgon kan ge massor av inspirerande lästips. Och är man som jag, en boknörd, så är det lite spännande att se vad till exempel Yohio och Carolina Gynning läser, säger Johanna Thulin, producent Nyhetsmorgon helg.

Under sommarens fortsatta resa träffar Martina bland andra artisten Lasse Berghagen, programledare och antikexperten Peder Lamm, artisten Yohio, programledare och konstnären Carolina Gynning, politikern  Thomas Bodström, författaren Åsa Larsson och Nyhetsmorgons egen doktor Mikael Sandström.

Varje gäst tipsar om två olika böcker i varje program under rubrikerna Sommarens sträckläsning och Vilken är den bästa boken?

Min sommarbok sänds under tio söndagar i sommar med start den 23 juni och är ett samarbete mellan Nyhetsmorgon och Svenska bokhandlarföreningen. Sändningstid cirka klockan 10.45.

Senast uppdaterad: 2013-06-18