2013-09-18 | Programnytt

Peter Jihde lämnar civilisationen för Det största äventyret

På söndag startar inspelningen av TV4:s nya underhållningsprogram, Det största äventyret. Leder gör Peter Jihde som tillsammans med åtta framstående idrottsstjärnor reser till några av världens mest avlägsna och farliga platser. Där dumpas idrottsstjärnorna mitt ute i ödemarken. Målet?
Att hitta tillbaka till civilisationen igen. 

- Jag har upplevt flera OS, olika VM och Sveriges största musiktävling Idol på plats. Men det här programmet blir vad det heter för mig. Och jag ska göra mitt absolut bästa för att våra välmeriterade deltagare ska känna samma sak, säger Peter Jihde.

På söndag lämnar deltagarna Robert Kronberg, Thomas Wassberg, Louise Karlsson, Magnus Wislander, Per Olofsson, Erica Johansson, Sofia Mattsson och Thomas Gustafsson civilisationen i Sverige. Alla är de vana att vara bäst i sina sporter och leverera fantastiska resultat, men nu står de inför den största utmaningen i deras liv.

När helikoptern väl lämnat deltagarna, kommer de att vara ensamma i ödemarken med endast två uppgifter – överleva på det naturen har att erbjuda och hitta tillbaka till civilisationen så snabbt de kan. Utan kompass, karta eller mat, samt begränsat med vatten.

- Det största äventyret är ett helt nytt program som under extrema former testar våra idrottsstjärnors uthållighet, styrka och överlevnadsinstinkt i en tävling där naturen och vildmarken kommer att stå för den största utmaningen. Det ska bli väldigt spännande att följa dessa åtta legendarer på deras största äventyr, säger Fredrik Arefalk, programchef, TV4.

Sportstjärnorna är uppdelade i två lag om fyra och det lag som först tar sig till civilisationen kommer att gå säkert till nästa deltävling, medan de i det förlorande laget med en utslagstävling blir tvungna att göra upp om vem av dem som måste lämna tävlingen.

Varje vecka släpps lagen på en ny otillgänglig plats på en kontinent som erbjuder nya utmaningar och nya faror. Den idrottsstjärna som bäst lyckas överleva i dessa vitt skilda klimat och finna sin väg tillbaka till civilisationen kommer att stå som slutgiltig segrare.

Det största äventyret produceras av Mastiff och kommer att sändas i TV4 under 2014.

Senast uppdaterad: 2013-09-18