2013-06-12 | Programnytt

Storpublik såg Simon vinna Biggest loser i Sjuan

När den tredje säsongen av Biggest loser summeras står det klart att programmet är en succé för Sjuan. Programmet har gett kanalen en ökning med 250 procent i andel måndag och tisdag och en ny säsong är redan beställd. Vinnare av Biggest loser - tro, hopp och kärlek blev Simon Kachoa med ett förbluffande resultat på 83,7 tappade kilon.  

Sällan har ett program gett så mycket kärlek i form av deltagarnas heroiska kämpande och samtidigt fått så mycket villkorslös kärlek av tittarna. Beundran för deltagarnas vilja att förändra sina liv och att börja älska sig själva, stöttade av underbara programledaren Kristin Kaspersen, har fått svenska folket att förstå värmen som finns i Biggest loser, säger Anton Glanzelius, programchef Sjuan. 

De två finalerna av Biggest loser sågs av 520 000 respektive 475 000 och hade en andel i kvinnor 25-59 på 19,7 procent respektive 19,2 procent.

Totalt sett har programmet har bidragit till att Sjuan ökat andelen med 250 procent måndagar och tisdagar under hela säsongen. Tittarna kan se fram emot en ny säsong som även denna gång produceras av Meter television.

Källa: MMS. Alla siffror är preliminära.

Senast uppdaterad: 2013-06-12