2013-03-07 | Programnytt

TV4 Sport letar efter Sveriges största fotbollstalang i Proffsdrömmen

Många drömmer om en proffskarriär - få har kvaliteterna. Nu kommer fotbollens eget Idol - ett talangprogram för fotbollsspelare. I det nya programmet Proffsdrömmen går TV4 Sport ut på jakt efter landets bästa fotbollsspelare som ännu inte har kontrakterats av en elitklubb. Vinnaren får ett eftertraktat proffskontrakt som ger möjligheten att träna, spela och leva med svenska mästarklubben IF Elfsborg under ett års tid. Programledaren Patrick Ekwall leder uttagningsturnén till fyra svenska städer där 20 potentiella fotbollsproffs tas ut av en jury. De uttagna skickas på ett träningscamp där gallringen fortsätter tills en vinnare står kvar. Premiär 20 maj i TV4 Sport.


Juryn, som består av Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson och två ännu hemliga jurymedlemmar, åker tillsammans med programledare Patrick Ekwall på uttagningsturné till Borås, Kristianstad, Stockholm och Sundsvall. Från varje kvalstad plockar de med sig fem spelare som går vidare till ett träningscamp i Borås. Konkurrensen på campen blir hård - 20 spelare blir tolv redan i första gallringen, för att sedan bli åtta i andra gallringen. Sedan lämnar de en och en tills det bara är fem spelare kvar i final.

Målet är att antingen hitta spelaren som alltid fått höra att den är en talang men som inte tagit steget vidare utan fortsatt att vara överlägsen i moderklubben. Eller att upptäcka den som togs upp av en storklubb under tidiga år men inte riktigt höll måttet då och därmed tröttnade på satsningen och nöjde sig med en tillvaro i de lägre divisionerna.

I finalprogrammet utses vinnaren av det proffskontrakt som ger tävlingens bästa spelare möjligheten att träna, spela och leva med det allsvenska topplaget Elfsborg under ett års tid.
Proffsdrömmen sänds med två episoder per vecka under perioden 20 maj till 20 juni. Premiären sänds i TV4 Sport 20 maj klockan 21.00.

Mer information om programmet kommer senare i vår.

Här ansöker man till Proffsdrömmen:
fotbollskanalen.se/proffsdrommen

Senast uppdaterad: 2013-03-07