2013-11-14 | Programnytt

Tilde och Jesper leder Nyhetsmorgon special - för tyfonens offer

Minst 800 000 människor saknar hem, tusentals har dött och bristen på mat och vatten är akut. Efter tyfonen Haiyans oerhörda ödeläggelse av stora delar av Filippinerna ägnas hela lördagens sändning av Nyhetsmorgon åt katastrofen. Tilde de Paula Eby och Jesper Börjesson leder Nyhetsmorgon special – för tyfonens offer. 

- Detta är en ofattbar katastrof. En hel stad är försvunnen, tusentals barn har ingenstans att ta vägen och många har förlorat sina familjer. På lördag ska vi göra allt vi kan för att samla in så mycket pengar det bara går till de nödställda, säger Jesper Börjesson.

Nyhetsmorgon lördag följer den dramatiska utvecklingen i tyfonens spår. Tittarna får direktrapporter från Filippinerna av TV4:s utsände Stefan Borg, men även av de hjälporganisationer som är på plats. Programmet gästas av bland andra FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson som berättar mer om situationen i landet samt Mark Levengood och Lisa Nilsson som tagit ställning för att hjälpa tyfonens offer. Dessutom medverkar Agneta Sjödin, Gry Forsell och Paolo Roberto med sina berättelser om vad de gjort för att göra skillnad.

- Vi är väldigt stolta över vårt samarbete kring insamlingen för de drabbade, det här är viktigt och vi är glada att kunna bidra. Nyhetsmorgon känns som det naturliga forumet för att fördjupa rapporteringen och följa upp vad som händer i Filippinerna, säger Åsa Sjöberg, programdirektör, TV4-Gruppen.

Programmet är en förlängning av den insamling TV4 startade i måndags tillsammans med UNICEF, Läkare utan gränser, Rädda Barnen, UNHCR och Röda korset. 

Senast uppdaterad: 2013-11-14