2014-03-24 | Programnytt

1,7 miljoner såg premiären av Welcome to Sweden

Premiären av TV4:s romantiska komedi Welcome to Sweden blev en succé. Första avsnittet sågs av 1 695 000 tittare enligt preliminära siffror från MMS. Andelen i TV4:s huvudmålgrupp uppgick till hela 47 procent och programmet fick 17 procent i rating.

– Jag är fullständigt överväldigad av allt stöd och all kärlek från Sverige. Tittarsiffrorna är fantastiska men det som verkligen känns i hjärtat är alla positiva reaktioner i sociala medier. Efter att ha bott här i åtta år känns det äntligen som att jag hör hemma, säger Greg Poehler, skapare, manusförfattare, huvudrollsinnehavare och showrunner för Welcome to Sweden.

Premiären av serien sågs av 1 695 000 tittare med en andel och rating på 47 respektive 17 procent. Uppmärksamheten i media har varit stor i veckan och i sociala medier eskaledare surret till att programmet trendade på Twitter under sändningen.

– Det är en fantastisk start på alla sätt! Först fick vi en mängd positiva reaktioner från tittarna och när vi nu också kan konstatera att det var en enorm publik som såg premiären så är vi naturligtvis väldigt glada, säger Fredrik Arefalk, exekutiv producent för Welcome to Sweden och kanalchef på TV4.

Det andra avsnittet av Welcome to Sweden sänds på fredag 28 mars klockan 21.30 och gästas av Will Ferrell.

TV4:s huvudmålgrupp är alla mellan 12 och 59 år. Siffrorna för antal tittare i tusental är i alla mellan 3 och 99 år. Alla siffror är preliminära från MMS.

Senast uppdaterad: 2014-03-24