2014-03-13 | Programnytt

Anna Herdenstam blir ny USA-korrespondent för TV4

Från och med i höst tar Anna Herdenstam över som TV4:s nyhetsbevakare i USA.
- Den amerikanska politiken och kulturen har - vare sig vi gillar det eller inte - en stor betydelse för omvärlden och oss svenskar. Därför känns det extra stort och spännande att få förtroendet att sköta USA-bevakningen, säger Anna Herdenstam.

TV4 har haft en korrespondent på plats i USA sedan 1995 och tjänsten innebär ett brett och tungt uppdrag.

- Anna har mångårig erfarenhet som nyhetsankare och reporter, med tusentals timmar direktsändning i ryggen. Hon är snabb i såväl handling som tanke, och kan hantera alla situationer. Hon kommer att bli en utmärkt korrespondent för TV4, och en tillgång i arbetet med att fortsätta utveckla och förnya rapporteringen, säger Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle på TV4.

Rollen som korrespondent i USA innebär allt från att ena dagen stå utanför Vita huset och kommentera amerikansk politik, för att nästa dag befinna sig i spillrorna efter ett attentat eller naturkatastrof. Samtidigt innebär uppdraget också den viktiga uppgiften att skildra människors vardag på en så stor och mångfacetterad kontinent som USA.

- Jag har alltid känt mig hemma i New York eftersom jag jobbade och studerade där i fem år. New York är på många sätt ett händelsernas centrum men ändå så olikt resten av USA. Min och fotograf Per Normans utmaning blir att skildra händelser, politik och vardag över hela USA, att lyfta blicken och hitta de oväntade reportagen, säger Anna Herdenstam.

Anna Herdenstam har varit reporter och programledare på TV4 sedan 1991 och tillträder den nya tjänsten den 1 augusti.

Senast uppdaterad: 2014-03-13