2014-09-12 | Programnytt

De tävlar om sista platsen till Idol 2014

Det blev Ludvig Turner och Troy James som gick vidare från TV4 Play-biljetten. Nu ställs de mot varandra i en omröstning där tittarna bestämmer vem som ska få sjunga i kvalfinalen fredag 19 september och få chansen att bli en av de tolv finalisterna i årets Idol. Omröstningen äger rum på Idols Facebooksida och pågår fram till kvalfredagens finalprogram i TV4 19 september. 

2 300 personer tog chansen och sökte till Idols TV4 Play-biljett. Efter en hård gallring var det Troy James och Ludvig Turner som imponerade mest på Idol-juryn.

Här kan du rösta på din favorit https://www.facebook.com/tv4idol

Om TV4 Play-biljetten

TV4 Play-biljetten är en ny och unik möjlighet för svenska folket att ta sig från TV-soffan – direkt till kvalveckans direktsändning. Upplägget är unikt och har aldrig tidigare genomförts i Idols tioåriga historia. Under 18-20 augusti erbjöds tittarna att skicka in en videoansökan på Idolsajten på tv4.se.

Ett urval av ansökningarna fick träffa juryn i helt unika Idol-episoder som sändes i TV4 Play från 8 till 12 september.

De två bästa deltagarna i dessa program, Troy och Ludvig ställs nu mot varandra i en omröstning där tittarna bestämmer vem som får TV4 Play-biljetten. Den som vinner biljetten går direkt till kvalfinalen 19 september och tävlar mot de övriga kvaldeltagarna om en plats i höstens Idol.

Mer information finns på http://playbiljetten.tv4.se

Senast uppdaterad: 2014-09-12