2014-04-07 | Programnytt

Hårdrocksbonde, antikälskande fårbonde och Sveriges starkaste bonde vill hitta kärleken i Bonde söker fru

I årets Bonde söker fru får tittarna bland annat träffa en köttbonde från vackra Orust, en alpackabonde från Rejmyre i Östergötland och en motorcykelintresserad bonde från Tanumshede. De har alla gemensamt att de hoppas på att finna den stora kärleken i sommar. Den 21 april träffar Linda Lindorff bönderna för första gången i tv. – Efter att ha åkt runt och träffat årets bönder är mina förväntningar skyhöga. Jag har aldrig tidigare känt en längtan efter kärlek så tydligt som i år, det är nästan så att luften vibrerar, säger Linda Lindorff.

I höst startar den nionde säsongen av Bonde söker fru där tittarna får följa böndernas jakt på äkta kärlek.

Men redan måndagen den 21 april klockan 20.00 presenterar TV4 de åtta bönderna som tittarna kan skriva brev till. I castingprogrammet träffar Linda Lindorff alla åtta bönder som berättar mer om sig själva, sina förväntningar och förhoppningar inför sommaren och framtiden.

- Bonde söker fru 2014 kunde inte få en bättre start, två par från förra säsongen har varsin bondebebis på väg. Och årets bönder är roliga, charmiga och flirtigare än någonsin, säger Linda Lindorff.

Efter castingprogrammet kan tittarna skriva brev till den bonde som väckt deras nyfikenhet och som de gärna vill träffa och lära känna bättre.

Årets bönder är:

Madeleine Kihlberg
Madeleine Kihlberg är 60 år och bor utanför Rejmyre i Östergötland. På sin gård föder hon upp alpackor. Madeleine älskar att filosofera om livets stora frågor och hon är intresserad av astrologi. Hon söker en självständig, äventyrlig man som kan få henne att skratta. Han ska vara trygg i sig själv och gilla att leva i nuet.

Jonathan Antonsson
Jonathan Antonsson är 27 år och bor på den vackra ön Orust i Bohuslän. Han driver tillsammans med sin bror en kravcertifierad köttgård, förutom kor finns det på gården även hästar, kaniner och höns. Han är intresserad av odling, tycker om att gå ut och dansa och har ett stort motorintresse. Jonathan söker en tjej med mycket driv och som liksom han längtar efter familjeliv på landet.

Sebastian Davidsson
Sebastian Davidsson är 33 år och bor i Anderstorp i Småland. Han bedriver småskalig köttproduktion och arbetar med skogsbruk på gården som funnits i släkten sedan slutet av 1600-talet, han jobbar även extra inom räddningstjänsten. Sebastian har bland annat tagit andraplatsen i Sveriges starkaste man, det bästa han vet är när kalvningssäsongen sätter igång. Sebastian vill hitta en partner han kan ha roligt med och ärlighet är något han skattar högt.

Christer Yrjas
Christer Yrjas är 41 år, kommer från Sundsvall och bor utanför Degeberga i Skåne. På den pittoreska gården föder han upp får, han har även höns, katter och två hundar. Lantbruket är Christers största intresse och han är utbildad agronom, han älskar att besöka auktioner och loppisar på sin fritid. Christer söker en mysig kille att dela sitt liv med.

Peter Karlsson
Peter Karlsson är 52 år och bor i Tanumshede i Bohuslän. Han driver skogsbruk och äger en gård med köttdjur, gården har funnits i släkten sedan 1754. När han är ledig gillar han att köra motorcykel, jaga, baka, dansa och läsa böcker. Han vill hitta en kvinna som är glad, snäll och ödmjuk, någon han kan dela vardagen med.

Johan Lindgren
Johan Lindgren är 36 år och bor utanför Broby i Skåne. På familjegården driver han en ekologisk mjölkgård med 140 mjölkkor. Johan har ett stort musikintresse och älskar att gå på konserter, hårdrock och metal tillhör favoriterna. Han är även mycket intresserad av andra kulturer. Johan söker en ärlig, humoristisk, godhjärtad tjej som är stolt över sig själv men som samtidigt är ödmjuk och har respekt för andra. Johan har ett barn.

Oskar Caster
Oskar Caster är 25 år och kommer från Höör i Skåne. På gården som han arrenderar har han kor och höns, hönsen ställer han ut i tävlingar. På gården finns även hästar, katter och en hund. Utöver arbetet på den egna gården hjälper han till på föräldrarnas stuteri bland annat med avel. Oskar tycker om bugg och foxtrot och älskar djurutställningar. Han söker en tjej som är omtänksam och snäll men som också har skinn på näsan.

Erik Nilsson
Erik Nilsson är 23 år och bor i Pilås i Småland. På gården finns får, grisar, hästar och katter och som granne bor föräldrarna som har kor. Erik är utbildad snickare och har själv renoverat sitt charmiga lilla röda hus med vita knutar. På sin fritid sjunger han i manskör, jagar och hjälper till som scoutledare. Erik har många planer och söker en sund naturlig tjej utan prestige som kan dela hans planer och inte har några problem med att släppa loss.

Tips om man vill skriva till en bonde:
1. Berätta om dig själv och vilken bonde du fastnat för.
2. Ange dina kontaktuppgifter och bifoga foto på dig.
3. Märk kuvertet med namnet på bonden du skriver till.

Skicka brevet senast onsdag 14 maj till:
Bonde söker fru
TV4
115 79 Stockholm
Eller sök via: tv4.se/bonde-söker-fru

De åtta tidigare säsongerna av Bonde söker fru blev stora tittarsuccéer. Förra säsongen följde i snitt 1,2 miljoner tittare programmet, varje vecka.

Bilder på bönderna finns på TV4-Gruppens presstjänst: http://press.tv4.se.

Officiell hashtag: #bondesökerfru

Bonde söker fru, porträttprogrammet, sänds måndag 21 april klockan 20.00 i TV4.

Senast uppdaterad: 2014-04-07