2014-08-27 | Programnytt

Hon är nya jurymedlemmen i Sveriges mästerkock

Mischa Billing, lektor i måltidskunskap, tar från och med i höst plats bredvid Markus Aujalay och Leif Mannerström i Sveriges mästerkock. Billing undervisar till vardags på restaurang- och hotellskolan på Örebro universitet och arbetar också som sommelier. – Det känns fantastiskt roligt att få ta plats bredvid de här herrarna. Jag tror att vi kan bli en bra och mångsidig jury, säger Mischa Billing. 

Tittarsuccén Sveriges mästerkock kommer tillbaka med en ny säsong våren 2015 och förutom ett nytt gäng amatörkockar kommer tittarna även att få lära känna nytillskottet i juryn, Mischa Billing, 48 år. Hon har en lång karriär inom restaurang, är lektor i måltidskunskap och utbildad sommelier. Billing har också belönats med en lång rad utmärkelser under sin karriär och bland annat prisats som ”Årets näsa”. Hon har lång erfarenhet av att vara jury och tränare i olika sommellerie-mästerskap.

- Det känns oerhört kul att få välkomna Mischa Billing in i Mästerkocks-juryn! Hennes meritlista är imponerande och med sin unika kompetens kommer hon kunna bidra med en enorm smaksäkerhet och kunna ge nya infallsvinklar i bedömningen av maten. Jag ser mycket framemot inspelningarna i september, säger Clara Ytterborn, exekutiv producent TV4.

-Både Leif och Markus är fantastiska kockar och jag bidrar med lång matsalserfarenhet, hur man upplever måltiden som gäst och hur smakerna på tallriken fungerar. I juryn kommer jag vara noggrann med hur smakerna möter varandra, serveringen av maten och dessutom vill jag bli berörd, säger Mischa Billing.

Sveriges mästerkock, som produceras av Meter Television, har tre år i rad belönats med tv-priset Kristallen. Även den fjärde säsongen är nominerad till Kristallen i kategorin Årets reality. Den senaste säsongen stod Amir Kheirmand som vinnare. Jennie Walldén, Sigrid Bárány och Louise Johansson vann de tre tidigare säsongerna.

Det går fortfarande att söka till den kommande säsongen. För mer information gå in här.

Senast uppdaterad: 2014-08-27