2014-04-08 | Programnytt

I morgon debuterar Hasse Aro i Nyhetsmorgon

Nu är det äntligen dags för Hasse Aro att göra sin debut i TV4. I morgon onsdag den 9 april klockan 07:45 gör han sitt första framträdande i Nyhetsmorgon. Hasse kommer uppmärksamma aktuella brotts- och rättsfall varje vecka, i ett återkommande inslag .

- Det ska bli oerhört kul att komma igång. Morgon-tv är ett format som attraherar mig mycket och det ska bli spännande att se hur vi kan stärka upp krimbevakningen i det formatet, säger Hasse Aro.

I morgon, onsdag den 9 april klockan 07:45, gör han sitt första inslag i Nyhetsmorgon. Hasse kommer att belysa aktuella och historiska brotts- och rättsfall i ett återkommande segment i programmet. Med sin stora erfarenhet kommer han att hjälpa till i arbetet med att välja de mest intressanta frågorna och skapa kontakt med exklusiva intervjupersoner. Inför sin debut har Hasse träffat systern till svenska Anni Dewani, som för tre år sedan mördades på sin bröllopsresa i Sydafrika. Familjen har sedan dess försökt få mannen, som misstänks för dådet, att bli utlämnad från Storbritannien till Sydafrika. Detta sker efter flera års kamp i morgon tisdag.

- Hasse kommer att vara en viktig bit i pusslet Nyhetsmorgon. Att vi kan förstärka programmet med den trovärdighet och tyngd som Hasse besitter inom kriminal- och rättsjournalistik känns otroligt bra, säger Marit Danielsson, exekutiv producent Nyhetsmorgon.

Om Hasse Aro:
Journalisten och programledaren Hasse Aro, 56, inledde sin karriär på Radio Västmanland efter journalistexamen 1980. Sedan 1991 har han programlett långköraren Efterlyst på TV3. Han har även bred producenterfarenhet och har producerat bland annat Expedition Robinson. Aro är flerfaldigt Kristallen-belönad, bland annat Årets manliga programledare 2005 och 2007 och senast tillsdelades han, tillsammans med Sanna Lundell, en kristall för Årets fakta- och aktualitetsprogram 2013 med Stalkers. Från och med 1 mars 2014 arbetar han med TV4-Gruppen.

Senast uppdaterad: 2014-04-08