2014-03-11 | Programnytt

Mannerström söker folk till nya tv-satsningen Leifs restaurang

Den legendariska krögaren Leif Mannerström ska ta sig an ett helt nytt uppdrag. I det nya programmet Leifs restaurang ska han ge personer utan jobb en nystart och en chans i restaurangbranschen.
– Alla kan lära sig att bli bra matlagare bara man har rätt inställning, intresse och vilja att jobba hårt, säger Leif Mannerström.

Efter en lång och enormt framgångsrik karriär i restaurangbranschen startar krögaren Leif Mannerström ett projekt där han tillsammans med en köksmästare och restaurangchef letar efter personer som inte har något jobb och som av olika skäl behöver en chans i arbetslivet. Mannerström ska lära sina nya adepter allt han kan, och tillsammans ska de bygga ett fungerande lag i köket och ett restaurangkoncept som kan bli framgångsrikt.

- Jag är oerhört glad över den här satsningen. Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med Leif och det känns spännande att kunna följa honom i det här projektet som i grund och botten är hans egen idé, säger Maria Mowbray, programchef, TV4-gruppen.

 Projektet kommer att sysselsätta ett tiotal personer. Målsättningen är att efter programmet kunna erbjuda deltagarna som klarar av jobbet en anställning.

- Det känns viktigt att ge tillbaka något tillbaka till staden Göteborg och ge människor som hamnat snett en ärlig chans att ta sig tillbaka, säger Leif Mannerström.

 Vill man söka till programmet finns mer information här 

Senast uppdaterad: 2014-03-11