2014-02-28 | Företagsnytt

Marit blir ny kanalchef för Sjuan och TV4 Fakta

Från och med 1 april blir Marit Danielsson ny kanalchef för TV4-Gruppens kanaler Sjuan och TV4 Fakta. Som kanalchef får hon strategiskt ansvar för de båda kanalernas innehåll och dess ekonomiska resultat. – Målet för oss som jobbar med kanalerna framåt är givet: vi ska växa vidare, göra tittarna jublande lyckliga och få konkurrenterna att slita sitt hår, säger Marit Danielsson.

Marit Danielsson tillträder 1 april och rapporterar till kanaldirektör Peter Lindström.

– Med erfarenhet från både magasins- och tv-världen har Marit en djup kunskap kring både Sjuans och TV4 Faktas huvudmålgrupp som är kvinnor över 25 år. Hon kan tv-berättandet från grunden och har ett driv och engagemang som kommer föra båda kanalerna till nya höjder, säger Peter Lindström, kanaldirektör TV4-Gruppen.

Som kanalchef får Marit Danielsson strategiskt ansvar för Sjuans och TV4 Faktas innehåll och dess ekonomiska resultat. Mellan 2005 och 2007 var Marit ansvarig för TV4 Fakta och har sedan dess varit chefredaktör för både Allt om trädgård och Allt i hemmet. Under 2012 värvades Marit tillbaka till TV4-Gruppen som Faktachef med huvudansvar för Nyhetsmorgon

– Jag är glad, stolt och taggad inför uppgiften att få Sveriges sjätte största kanal att ta nästa kliv. Sjuan konkurrerar nu på allvar med TV3 och Kanal 5 och jag ser att det finns utrymme för nya stora satsningar, så läget är gynnsamt. TV4 Fakta har också fantastiska styrkor och en dedikerad tittarskara men här finns också stor potential för tillväxt, säger Marit Danielsson.

Om bara några veckor får Sjuan ett eget bildhallå och den 31 mars börjar nya säsongen av förra årets succé Biggest loser – tro, hopp och kärlek.

Senast uppdaterad: 2014-02-28