2014-05-22 | Programnytt

Originaljuryn tillbaka i Idol

Sveriges största musiktävling firar tio år i år. Några som lade grunden för succén är originaljurymedlemmarna Peter Swartling, Claes "Clabbe" af Geijerstam, Kishti Tomita och Daniel Breitholtz. Nu är de tillbaka i Idol.

Sedan starten 2004 har Idol tänt stjärnor som inget annat tv-program. Loreen, Agnes, Darin, Amanda Jenssen och nu senast Kevin Walker är bara ett litet axplock av alla musikkarriärer som startat i programmet. Och drömmen om en artistkarriär är starkare än någonsin, hela 13 700 ställde sig i auditionköerna till Idol 2014, vilket är den högsta siffran hittills.

De olika jurykonstellationerna har så klart spelat en viktig roll i framgångsagan Idol. Nu är originaljuryn tillbaka i Idol - i höst återser tittarna Peter Swartling, Claes "Clabbe" af Geijerstam, Kishti Tomita och Daniel Breitholtz.


- Det känns mäktigt att vi har originaljuryn med på tåget. Daniel, Peter, Kishti och Clabbe var fundamentala för Idols framgång i Sverige. De kommer att ha en intressant roll i jakten på vinnaren av Idol 2014, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för Idol.

Exakt hur deras medverkan ser ut avslöjas senare.

Idol 2014 är programmets tionde säsong och programleds av Pär Lernström. Juryn består av Anders Bagge, Laila Bagge Wahlgren och Alexander Bard. Idol 2014 sänds i höst.

Senast uppdaterad: 2014-05-22