2014-01-28 | Programnytt

Sjuan får bildhallå - TV4:s sommarhallåa Emilia Ödling blir kanalens nya ansikte

TV4 har sedan våren 2012 varit den enda kanalen med bildhallå i Sverige. Nu får även Sjuan - Sveriges sjätte största kanal - ett eget ansikte i rutan. - Det här är en milstolpe i Sjuans historia, säger Peter Lindström, kanaldirektör, TV4-Gruppen. 

Programpresentationen har funnits i TV4 sedan kanalens start 1990. 24 mars lanserar även Sjuan ett bildhallå och det blir även första dagen på nya jobbet för kanalens ansikte utåt, Emilia Ödling. Emilia, som rekryterades som TV4:s sommarhallåa 2013, är mycket förväntansfull inför sitt nya uppdrag:

Jag blev så glad när jag fick frågan om jag var intresserad av att bli Sjuans hallåa. Jobbet som Sommarhallåa i TV4 var väldigt roligt och utvecklande, och nu ser jag fram emot att få möta Sjuans tittare och sätta igång. Kul att få vara en del av en härlig kanal som hela tiden växer, säger Emilia Ödling, programpresentatör.

2013 gjorde Sjuan sitt bästa år någonsin och kanalens tittande ökar stadigt. Sjuan är nu Sveriges sjätte största kanal, och i huvudmålgruppen kvinnor 25-59 den femte största tv-kanalen.

-Tittarmässigt är Sjuan en kanal på stark frammarsch och en oerhört viktig del  i vårt kanalutbud, en kanal som dessutom allt oftare vinner tittarfajten mot TV3 och Kanal 5. Det känns fantastiskt roligt att vi nu stärker vår andra största kanal med en helt egen programpresentation. Hallåan bidrar till ett unikt personligt tilltal och är en viktig direktlänk till tittarna, säger Peter Lindström.

Fakta Emilia Ödling

Emilia Ödling, 27 år, från Sundsvall, är utbildad musikalartist och har de senaste åren medverkat i flertalet musikaler bland annat i Dirty Dancing på Chinateatern där hon spelade huvudrollen Frances ”Baby” Houseman.

Kuriosa om hallåt

Det första hallåt i Sverige startade på 1950-talet.

Uttrycket "hallåa" eller "hallåman" kommer från tiden före tv då man i radion vid dagens sändningsstart behövde anropa övriga landet och gjorde detta med ett "hallå, hallå”.

 TV4-gruppen är i dag Sveriges enda kanal med programpresentatörer i bild.

Flera kända tv-profiler har startat sin programledarbana i TV4-hallåt. Agneta Sjödin, och Rickard Sjöberg är bara några av alla folkkära personligheter som guidat tittarna från hallå-studion på Gärdet i Stockholm.

Senast uppdaterad: 2014-01-28