2014-08-22 | Programnytt

Succé för Idols TV4 Play-biljett

För första gången i Idol-historien har tv-tittarna kunnat gå raka vägen från soffan till kvalveckans direktsändningar. När ansökningstiden gick ut för TV4 Play-biljetten hade hela 2 267 hoppfulla talanger skickat in bidrag.

– Antalet ansökningar till TV4 Play-biljetten har överträffat alla våra förväntningar. Det verkar som tittarna själva har blivit sugna på att söka till Idol efter att ha sett programmet. Det känns kul att vi kan bjuda på mer Idol-innehåll och spännande att vi bryter ny mark i Idols historia genom att genomföra auditions på det här sättet, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för Idol på TV4-Gruppen.

Ansökningstiden gick ut onsdag 23:59 och hela 2 267 personer har spelat in videoauditions för att få den åtråvärda TV4-Play-biljetten.

TV4 Play-biljetten gör det möjligt för tittarna att ta sig från tv-soffan rakt in i Idol och kvalveckans direktsändning. Under tre dagar har förväntansfulla talanger skickat in videoansökningar på TV4:s Idolsajt. Ett urval av de sökande får sedan träffa juryn i Idol-episoder som sänds i TV4 Play 8-12 september. De två bästa deltagarna ställs sedan mot varandra i en omröstning där tittarna får bestämma vem som ska få TV4 Play-biljetten och tävla mot de övriga deltagarna i Idol.

Kvalveckan startar 15 september och avslutas med kvalfinalen 19 september. Kvalveckan består av fem program från måndag till fredagens final. Idol sänds med start 18 augusti och avslutas med finalen den 5 december i TV4.

Mer information finns här 

Senast uppdaterad: 2014-08-22