2014-07-11 | Programnytt

TV4 och Gothia Cup arrangerar Lilla VM-finalen

På söndag avgörs VM-finalen på Maracana-stadion i Rio de Janeiro. Men för den som vill uppleva framtidens VM-spelare kan bege sig till Heden där lilla VM-finalen avgörs mellan FC Preussen Espelkamp från Tyskland och CEF 18 Tucuman från Argentina. Lilla VM-finalen arrangeras av Gothia Cup tillsammans med TV4 som en uppvärmning till den stora finalen.

Lagom till att VM-finalen är över i Brasilen startar Gothia Cup i Göteborg. Gothia Cup är världens största ungdomsturnering som i år är större än någonsin över 1600 lag från 80 nationer förväntas komma till Göteborg. Fotbolls-VM pågår för fullt nere i Brasilien och alla Gothia-spelares dröm är att en dag spela VM-final.

Xabi Alonso, Alan Shearer, Emanuel Adebayor, Andrea Pirlo, Kim Källström och Hanna Ljungberg är bara några av de stjärnorna som spelat Gothia Cup under sina karriärer. För att värma upp inför VM-finalen bjuder Gothia Cup tillsammans med TV4 in till en liten VM-final mellan FC Preussen Espelkamp från Tyskland och CEF 18 Tucuman från Argentina. Båda lagen kommer veckan efter spela Gothia Cup i klassen pojkar 15 år.

- När vi ställde frågan till de två lag från Tyskland och Argentina om det ville spela en förmatch till den stora VM-finalen var de inte sena att nappa på erbjudandet. Förhoppningsvis tycker spelarna att det ska bli extra roligt att representera sitt land också, säger Peter Kymme presschef på Gothia Cup.

Lilla VM-finalen på Heden pågår mellan klockan 16:00-17:00 med efterföljande prisutdelning.

TV4:s programpresentatör Nanna Martorell är på plats för ett livehallå från Heden och laddar upp publiken inför den riktiga VM-finalen som spelas klockan 21:00 i TV4. Matchen sänds även på storbildskärm i Scandinavium i Göteborg. Insläppet till Scandinavium öppnar klockan 19:30.

- Gothia Cup är en fantastisk turnering och vi hoppas det blir en riktig härlig fotbollsfest både på Heden och i Scandinavium, säger Gustav Holmström, pressinformatör på TV4.

Senast uppdaterad: 2014-07-11