2015-11-19 | Programnytt

Bengt Magnusson årets julvärd i TV4

 

En av Sveriges mest folkkära tv-personligheter intar TV4-hallåt på julafton. Det är med stor stolthet som TV4 kan presentera Bengt Magnusson som årets julvärd.
- Jag ser verkligen fram emot att hålla tittarna sällskap vid ett så speciellt tillfälle och jag är tacksam för att jag får den här möjligheten. Jag hoppas kunna bidra till en riktigt fin julstämning och förhoppningsvis kan jag även inspirera till lite eftertanke och reflektion kring vad som händer i världen lagom till jul, säger Bengt Magnusson.

 

 

Mellan klockan 17 och 23 på julafton kommer Bengt Magnusson att möta tittarna i TV4. Mellan de olika programmen bjuder han på tänkvärda inslag, julstämning och sin alldeles egen tolkning av att vara julvärd.

- Varje dag ser vi bevis på tittarnas uppskattning och kärlek till Bengt i form av mejl, samtal och kommentarer i våra sociala medier-forum. Vi är så otroligt glada att han tackat ja till att hålla vår publik sällskap i jul! Vi får ofta också höra att Bengts bekanta röst och person är en stor källa till trygghet för många. Att kunna erbjuda just det i juletid, och just i år, känns extra fint, säger Jennifer McShane, kommunikationschef på TV4.

Om Bengt Magnusson:
Bengt Magnusson, 64 år, startade sin journalistiska bana på Sveriges Radio 1973, och jobbade på Sveriges television mellan åren 1979-1990. Han har arbetat som nyhetsankare på TV4 i över femton år, sedan starten av kanalen 1990. Bengt startade, tillsammans med Malou von Sivers, Nyhetsmorgon, det första dagliga morgonprogrammet i svensk tv. Han har också lett en rad andra framgångsrika program, bland annat den gigantiska tittarsuccén Vem vill bli miljonär? Bengt har även arbetat med politisk bevakning i TV4 och sedan hösten 2005 är han huvudankare för TV4Nyheterna. Bengt har vid åtta tillfällen, och 6 år i rad, blivit utsedd till årets nyhetsankare av Aftonbladets läsare.

 

Senast uppdaterad: 2015-11-19