2015-06-05 | Programnytt

Petter i nyhetsmorgon

På Sveriges nationaldag bjuder Petter på musik och premiär av en helt ny låt i direktsändning av Nyhetsmorgon från Slussen i Stockholm - dit alla är välkomna.
– Leva & Dö är en bombastisk låt om vårt land, en känsla av allt det vackra och fina men också en känsla av det mörker och den rädsla som separerar oss, säger Petter.

Från onsdag 3 juni till och med lördag 6 juni har Nyhetsmorgon blicken riktad på våra nyaste medborgare. Under fyra dagar skildrar Nyhetsmorgon människor som sökt sig till ett nytt och bättre liv i Sverige men också människorna som hjälper dem in i vårt samhälle. På nationaldagen välkomnas nya medborgare till Sverige vid stadshus runt om i Sverige.

Alla är välkomna
På själva nationaldagen bjuder Nyhetsmorgon och Petter Alexis på tre låtar direkt från Slussen, på Södermalmstorg, i Stockholm, och alla som vill börja sitt nationaldagsfirande här är välkomna. Låtarna sänds självklart också live i Nyhetsmorgon så alla som vill kan lyssna och se.


Premiär för Leva & Dö
Tillsammans med Christian Walz, artist, låtskrivare och producent, och Daniel Boyacioglu, poet och artist, har Petter skrivit en hyllningslåt till Sverige och svenskarna som får sin premiär i Nyhetsmorgon.


- Att få göra den här låten tillsammans med Christian och Daniel har varit stort för mig. Daniel summerar vårt tema på följande sätt: vi vill hylla och kämpa både för det fula och det vackra, säger Petter.


Bland låtarna bjuder Petter på premiären av nya singeln Leva & Dö  - Daniels, Christians och Petters hyllning till Sverige.

- Att Petter premiärspelar en så angelägen låt hos oss på nationaldagen känns mycket viktigt och fantastiskt bra. Det är en låt för alla, oavsett om du fötts här eller om du precis kommit hit, säger Alexandra Forslund, exekutiv producent TV4.Martin Sundsten, producent för Nyhetsmorgon fortsätter:

- Vi kan inte tänka oss ett bättre sätt att starta nationaldagsfirandet på, tillsammans med Petter och alla andra vi kommer möta under de här fyra dagarna.

Följ Nyhetsmorgons nationaldagsfirande med start 07.50 på lördag i TV4 och live från Slussen med Petter.

Senast uppdaterad: 2015-06-05