2015-11-13 | Programnytt

De tävlar i Hela Sverige bakar junior

Kristallen-belönade Hela Sverige bakar ynglar av sig och nu börjar den första upplagan av Hela Sverige bakar junior i Sjuan. Nio unga mästerbagare ska i fyra avsnitt tävla om den prestigefyllda vinsten i Hela Sverige bakar junior. Programleder gör Tilde de Paula Eby och juryn består av Birgitta Rasmusson från ICA Provkök och den prisbelönta bagaren Johan Sörberg – precis som för Hela Sverige bakar.

-För dem som inte kan få nog av Hela Sverige bakar känns det superkul att nu få bjuda in tittarna till bakborden igen och denna gång med nio juniora små mästerbagare som är helt fantastiskt duktiga med sötsakerna, säger Tilde de Paula Eby, programledare för Hela sverige bakar junior.

Hela Sverige bakar junior är en matlagningsserie från 2015 och detta är den första säsongen som sänds i fyra delar. Nio unga bagare mellan nio och tolv år visar upp sina kunskaper i köket i sina försök att imponera på juryn. Vinnaren tilldelas titeln årets juniorbagare och får tillsammans med sin familj en resa till New York.

Programleder gör Tilde de Paula Eby och hon får sällskap av jurymedlemmarna Birgitta Rasmusson och Johan Sörberg.

Hela Sverige bakar junior startar torsdag den 19 november klockan 21:00 i Sjuan.

Barnen som tävlar i Hela Sverige bakar junior:
Alva, 12 år, Vilhelmina
Lina, 9 år, Stockholm
Linnea, 12, Tyresö
Love, 11 år, Kalmar
Lucas, 11 år, Eskilstuna
Nellie, 11 år, Tygelsjö
Nick, 12 år, Sollentuna
Tuva, 10 år, Töre
William, 9 år Kristianstad

Tävlingsregler:
Precis som vanligt i Hela Sverige bakar är det två utmaningar, paradbaket och den tekniska utmaningen.  I paradbaket gäller det för juniorerna att med stor kreativitet bjuda på sina egen recept efter givna teman. I den andra utmaningen är det tekniska talanger som prövas.

I varje avsnitt kröns en av juniorerna till veckans stjärnbagare medan de två som inte lyckas lika bra får åka hem.  I sista avsnittet är det 3 juniorbagare kvar som tävlar om den ärofulla titeln, att få en bakelse uppkallad efter sig på Kakslottet och sist men inte minst en resa till New York där vinnaren kommer få lära sig allt om choklad. 

Senast uppdaterad: 2015-11-13