2015-01-16 | Programnytt

Extrainsatt dokumentär om Charlie Hebdo

Med anledning av attacken mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo som krävde 12 dödsoffer visar TV4 en helt färsk och nyinsatt dokumentär på söndag 18 januari klockan 20.00. I programmet Nyheterna special: Charlie Hebdo får tittaren följa tidningens tecknare och journalister, både flera år före och även efter attentatet förra onsdagen. Vi möter också dödsoffrens familjer och vänner i gripande samtal.

- En nära och stark dokumentär som tar oss in i tidningens redaktionshjärta och fördjupar kunskapen om hur satiren kommer till. Mycket viktig för oss alla, säger Rolf Porseryd, utrikeskorrespondent på TV4.

Charlie Hebdo är en tidning som valt att skratta åt allt och alla oavsett riskerna. De mördade tecknarna och skribenterna var stora stjärnor i Frankrike och hade i åratal levt under hot, men hade med mod och humor som vapen oförtrutet fortsatt sitt framgångsrika arbete.

För tre år sedan följde ett dokumentärteam redaktionens arbete och denna vecka har teamet träffat Charlie Hebdos kollegor på tidningen Libération. De träffar också familj, vänner och närstående till dödsoffren som alla pendlar mellan sorg och chock men med en fast övertygelse om att fortsätta kämpa för det fria ordet.

Programmet introduceras och avslutas av TV4:s korrespondenter Elisabet Frerot och Rolf Porseryd. Producent är Torbjörn Sjögren.

Nyheterna special: Charlie Hebdo visas söndag 18 januari klockan 20.00 i TV4.

En otextad förhandsvisning med svensk speakerröst kommer att komma upp på Clipsource under fredagskvällen.

För mer information kontakta: 
Kajsa Stål, exekutiv producent TV4, kajsa.stal@tv4.se, 070-694 44 73

Senast uppdaterad: 2015-01-16